Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoopKaartleggenContactVacature

5 tips om te aarden

Wat is aarden? En hoe kun je het beste gronden? Het is belangrijk om te leren aarden ook wel gronden genoemd. In dit blog leer je handige tips hoe je het beste kunt gronden.

Het leven gaat razendsnel aan ons voorbij, we zijn druk bezig met allerlei belangrijke aspecten zoals werk, de liefde, familie en vrienden. Als je hoog gevoelig bent kun je vol komen te zitten met allerlei energie. We komen tenslotte dagelijks in aanraking met veel mensen, en dus energie. Gronden ook wel 'aarden' genoemd kan helpen om meer balans te creëren in je leven, waardoor je evenwichtiger bent, en minder open staat voor invloeden van buitenaf. 


Natuurlijke aard

We hebben de neiging om sneller langs ons zelf heen te lopen wanneer we fijngevoelig zijn, en allerlei energieën om ons heen hebben opgeslokt. Door meer naar onze intuïtie luisteren komen we al dichter bij onze 'natuurlijke aard'. Een belangrijk onderdeel. Hier leren we eigenlijk al te aarden, om naar binnen te keren en goed te luisteren wat we écht voelen. Onze sterke ingevingen wijzen als het ware de weg. Aarden doe je dus simpelweg door de natuur binnen te treden om je heen, en in jezelf.


5 Tips om te gronden

In dit blog geven we adviezen hoe je jezelf het beste kunt aarden. Aarden draagt bij aan een evenwichtig leven, waarbij je als gevoelig persoon zorgt voor afwering van buitenaf. Daarnaast geeft aarden een juiste verbinding met het universum welke ervoor zorgt dat we meer naar onze ingevingen kunnen luisteren. 

1. Trek de natuur in. Door onze energie te reinigen, en los te maken van alles wat geabsorbeerd is, kunnen we beter aarden. Sta met je voeten plat op de grond in één lijn met je schouders. Adem diep in en rustig gestaag uit. Herhaal dit. Wandel door de natuur, en bekijk om je heen wat je ziet. Wees één met de natuur door te luisteren, te zien en te voelen.

2. Ademhalingsoefening. Ga op je rug liggen en zet rustgevende muziek op. Zoals bijvoorbeeld meditatie muziek. Leg je handen op je onderbuik, en adem diep in, en rustig uit. 

3. Wierook branden. Brand een heerlijke kaars, of wierook tijdens het aarden. De geur, de prikkeling zorgt ervoor dat je één bent met jezelf, en de natuur binnenin jezelf. Ga rechtop zitten, en zorg ervoor dat je met blote voeten op de grond staat. Zorg ervoor dat je schouders los hebt, en ontspannen bent. 

4. Maak jezelf vrij van negatieve energie. Laat ballast los door oude en negatieve ervaringen op te schrijven. Soms hebben we nog een blokkade wat ons kan weerhouden om écht in contact te treden met onszelf. Doormiddel van je gevoelens te delen, met je zelf kun je deze leren los te laten.  

5. Drink veel water. Door veel water te drinken zorg je voor een reinigende werking. Water is niet alleen zuiverend, maar bevorderd ook spirituele kanalen, waaronder het gronden, oftewel aarden.


Visualiseren

Door deze tips hierboven te volgen kun je ervoor zorgen dat je geaard bent, maar ook blijft. Herhaal deze tips zo vaak als nodig is. Probeer alle 5 bovenstaande tips uit, en bekijk welke het best voor jou aanvoelen. Tijdens het mediteren, de ademhalingsoefeningen kun je nog een oefening toepassen. Deze oefening is het visualiseren. Ga op een stoel zitten, en zet je voeten (het liefst blote voeten) op de grond. Zorg voor een rechte lijn met je schouders. Adem diep in, en rustig uit. Zorg ervoor dat je compleet ontspannen bent. (Raakt je tong je gehemelte aan? Dit is een teken van gespannen zijn.) Probeer alle spanning los te laten, en alles van je af te laten glijden. Sluit je ogen, en visualiseer een bol van licht die ervoor zorgt dat negatieve energie en invloed van buitenaf wordt geweerd door zijn sterke lichtstralen. In deze bol wordt alles gefilterd. Visualiseer nu vanuit je kruin een rechte lijn naar beneden, een wortel (zoals een boom) richting de grond. Deze gaat de grond onder jou in. Open nu langzaam je ogen. Deze oefening kan zorgen voor het aarden en beschermen van je energie. Er zijn nog tal van andere oefeningen die je kunnen helpen om te aarden. Wil je graag meer tips van een medium? Start jouw reading hier.


Aarden met je eigen intuïtie

Door goed te luisteren naar jezelf, en je ingevingen weet je vaak hoe je moet aarden. Probeer dus je eigen grenzen te leren herkennen. Trek je vaak je schouders op? Wellicht ben je zo ontzettend gespannen door bepaalde druk die jij, of een ander op je legt. Of heb je te maken met stressvolle situaties. Het zijn aspecten die we mogen leren herkennen, zodat we er wat aan kunnen veranderen. Oefening baart kunst. Door te aarden, en een ontspannen houding aan te leren nemen kunnen we zorgen dat we een evenwichtiger leven leiden, waardoor we positiever in het leven staan. 


Patronen herkennen helpt gronden

Door jezelf te leren kennen, je valkuilen en je sterke kanten kun je eenvoudiger leren te gronden. Slaap je weinig, of eet je ongezonder dan je zou willen? Probeer verandering in je eetpatroon, of slaappatroon aan te brengen. Door gezonde voeding tot je te nemen, en voldoende rust te nemen draag je bij aan een evenwichtige levensstijl, waardoor je gedachten en je houding anders worden. Het heeft een positief effect op onze fysieke en mentale zijn. Door te bewegen, bijvoorbeeld door veel te wandelen, te dansen of te sporten maken we onszelf sterker, en kunnen we ons uiten. Dit is in samenhang met alle andere tips van belang, in welke vorm dan ook. 


Emoties toelaten

Door je emoties toe te laten help je jezelf vrij te maken van energie die blokkades kunnen gaan vormen. Door je verdriet toe te laten, te huilen, te lachen kun je jezelf gaan aarden. Alles wat in de weg staat, zoals emoties die al langer onderdrukt worden kunnen het aarden proces in de weg staan. Ga dus bewust om met je gevoelens.


Massage, yoga of meditatie

Je kunt natuurlijk een combinatie toepassen van deze drie: Massage, yoga, en mediteren. Probeer vooral goed naar je lichaam en geest te luisteren wat voor jou goed voelt. Sommige mensen vinden het namelijk minder prettig om hun nek of schouders te laten masseren, en voelen zich prettiger bij yoga oefeningen of luisteren liever een meditatie. Alle drie de oefeningen hebben werking op de energie, om je te laten ontspannen. 


Chakra uit balans?

Je basis chakra die we ook wel wortelchakra noemen, kan uit balans zijn wat het aarden lastiger kan maken. Door je chakra's in balans te houden kun je makkelijker gronden. Lees alles over chakra's. Of bekijk welke edelstenen kunnen bijdragen aan het proces van aarden. 


Tips om te gronden
Inzichten ontvangen?

Heb je behoefte om vertrouwelijk een gesprek aan te gaan over wat je voelt, of hoe je het beste in contact kan komen met jezelf? Op Spiritchat kun je een reading starten met ervaren HSP coaches, mediums en paragnosten.

Start jouw reading ✨ ⟶ 

 

Datum: 01-12-'22

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten