Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

5 Tips tijdens je spirituele ontwikkeling

Als je spiritueel aan het ontwikkelen bent komt er enorm veel informatie op je af, die ook weer nieuwe gevoelens met zich mee brengen. Spiritualiteit en de ontwikkeling ervan kan heel uiteenlopend zijn en vragen oproepen. Veelal vragen mensen zich ook af waar de gevoelens vandaan komen. Vragen kunnen opkomen, zoals bijvoorbeeld: Wat is mijn bestemming of doel op aarde? Houd ik wel genoeg van mezelf? Mijn huis, baan, geliefde maken mij niet meer zo gelukkig wat mis ik? Er zijn tal van vragen tijdens een spirituele groei die je kunt hebben.

Spirituele groei wil ook wel zeggen dat je een groter geheel leert zien, en dat je emoties ook een andere vorm hebben aangenomen, vaak is dat wel iets wat al een langere periode aanwezig was, maar wellicht werd weggedrukt.

Veel van de mensen die spirituele groei doormaken leren een samenhang van emoties, mensen en situaties te herkennen en zien in dat hun anders zijn al die tijd wellicht een betekenis heeft gehad, maar dat soms door opvoeding, of tijd het er niet heeft kunnen of mogen zijn.
Of dat bepaalde (oude) patronen en denkwijzen niet meer overeenstemmen met de manier van leven of dat bepaalde mensen niet meer stromen met hun huidige denkwijze en overtuigingen. Al met al is het een bewustwording die voor ieder anders ervaren kan worden.
 

 

Het accepteren van gevoelens

De ontwikkeling staat centraal, je duwt je gevoel niet meer weg, en je hebt behoefte aan gelijkgestemde mensen om je heen. Die of weten waar je doorheen gaat doordat zij dit zelf hebben ondervonden of zelf door het proces heen gaan. Je voelt dat je verandert, en je ook een nieuwe richting wilt aannemen. Spirituele groei kan gepaard gaan met nieuwe inzichten, gevoelens zoals hierboven beschreven staat en wellicht ontwikkel je ook spirituele gaven. Het kan heel erg zoeken zijn om concrete antwoorden op je vraag te krijgen, daarvoor heeft Spiritchat ervaren spirituele coaches die je met jouw levensvragen kunnen verder helpen. Begin je zelf met spirituele kaarten te leggen? Het kan een uitkomst zijn om de boodschappen die je ontvangt van het universum eens onder de loep te laten nemen door een ervaren paragnost of medium. Het sparren met elkaar over spirituele onderwerpen kan inspirerend en rustgevend werken en zodoende kun je ook dichter bij je persoonlijke doelen en inzichten komen. Bekijk het overzicht van online mediums.

 
 

Jouw natuur is raadgever

Je gegeven intuïtie weet raad, zowel onbewust als bewust. Het kan zijn dat je zoekende bent in wat je intuïtie je aan wilt geven of probeert te vertellen, dit komt vaak voor omdat we meer gewend zijn vanuit ons hoofd te reageren, onze denkwijze, die ook deels is aangeleerd door hoe de dingen zouden moeten werken. Beginnen met meditatie of yoga kan bevorderend werken, maar ook het beginnen aan je eigen spirituele reis door onzekerheid niet jouw leidraad te laten zijn maar een begin te maken door bijvoorbeeld een pendel of een spiritueel kaartendeck aan te schaffen. Je gedachten op te schrijven, en een spirituele mentor te raadplegen, en spirituele boeken te lezen waarin ervaringen gedeeld worden. Ga de natuur in en laat je betoveren door wat de natuur aan verhalen kan vertellen, er komt wellicht veel op je af wat je eerder hebt proberen weg te stoppen, maar eenmaal je dit kunt omarmen gaan er magische deuren voor je open.


 

5 tips om je spirituele ontwikkeling te bevorderen

1) Sluit je aan bij een spirituele community of facebook groep. Bijvoorbeeld Spiritueel NL&BE
2) Neem de tijd om je gedachten op te schrijven of te bespreken met een gelijkgestemde.
3) Trek de natuur in en voel je eigen verlangens, probeer ze niet weg te duwen door te zeggen dat het niet kan of het jou niet kan lukken, manifesteren is een manier van denken. 
4) Onderneem speelse en gezellige activiteiten zowel alleen als met gelijkgestemde, tenslotte is plezier een van de hoogste trillingen die je kunt ontvangen waardoor je energie begint te stromen en inspiratie naar je toe kan komen.
5) Huilen hoort bij het gehele proces, het kan heel confronterend zijn maar emoties zijn er om je te laten groeien, om je inzichten te bieden in jezelf, en te leren dat je er mag zijn en je hier bent met een doel, niet alleen om een ander te helpen of te leven naar de verwachtingen van de maatschappij, vrienden, familie, partners of andere mensen die je dierbaar zijn, maar om jezelf te vinden en je zielsmissie te ervaren. 
 


Signalen die je ontvangt

 Er zijn tal van signalen die je kunt ontvangen, zo kun je bijvoorbeeld vaak het signaal krijgen in de tijd. Zie je veel dubbele getallen? Zoals 11:11? Of zie je veel vlinders vliegen in je omgeving? Die ene bijzondere vogel die continue terugkomt? Signalen die je wat willen vertellen maar waar niet iedereen voor open staat. Het is bijzonder en uniek, en voor jou. Leer omgaan met wat het universum aan prachtige boodschappen voor je heeft door open te gaan staan voor de boodschappen en signalen die ze jou geven. Zo kunnen dubbele getallen duiden op je persoonlijke groei die je doormaakt en dat je op het juiste pad zit, of een engel die aangeeft dat zij bij je is. Hoe dan ook zit ons leven vol signalen waarvoor we alleen maar dienen open te staan om ze te mogen zien/ontvangen.


 

5 tips om je spiritueel te ontwikkelen

Zo bevorder je jouw spiritualiteit

Wil je meer inzichten in bijvoorbeeld de dromen die je hebt? Of de mensen in je leven?
Heb je bepaalde kwesties waarmee je zit? Bevorder je inzichten door in contact te treden met 
onze ervaren spirituele coaches. Probeer het zelf en start een gratis proefchat op Spiritchat.
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 
 

Datum: 21-04-'22

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten