Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

5 tips voor een positiever leven

Ontdek jezelf, en wat jij kunt doen om positiever in het leven te gaan staan. Waardoor je ook meer kansen, en geluk zal aantrekken.

Positief in het leven staan, je hoort het vaak voorbij komen.. maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn bepaalde valkuilen die je door een andere mindset kunt voorkomen? Obstakels komen nou eenmaal voor in ieders leven, maar hoe ga je hier het best mee om?

 

Positiever in het leven staan

Een positief leven, of positief over jezelf zijn is vooral anders leren denken. Positieve energie kun je namelijk aantrekken. Mensen zijn vooral prestatie gericht, en willen erkenning voor datgeen wat ze goed doen, of kunnen. Door minder druk op jezelf, of een situatie te leggen zorg je er al voor dat je in een ontspannende energie terecht komt die ook zorgt voor meer positieve kijk op je eigen leven. Lees hieronder vijf tips die je kunt toepassen in je dagelijkse leven.

 


#1 Teleurstellingen zien als een leerzame les

Als je een tegenslag krijgt is het heel normaal om emotioneel of gefrustreerd te zijn, maar het zorgt vaak alleen maar voor een vervelend gevoel over jezelf of de situatie. Je kunt het ook omdraaien door de situatie anders te bekijken: deze tegenslag kan wel eens heel goed uitpakken op ten duur, ondanks dit nu nog niet zichtbaar is. Oftewel probeer een zegening te zien in de situatie. Je steekt er hoe dan ook iets van op.

 

#2 Levensstijl aanpassen

Je levensstijl aanpassen kan in kleine stappen. Denk bijvoorbeeld aan: sporten, hieronder kan ook wandelen, fietsen of een andere sportieve activiteit vallen. Zolang het maar actief is. Gezondere voeding is een belangrijke aanvulling. Actief bezig zijn oftewel sporten zorgt er niet alleen voor dat je bewuster met jezelf bezig bent, maar maakt ook een stof aan die je positiever maakt. Een levensstijl aanpassen is voor een ieder anders, en eigenlijk ook niet voor te schrijven. Maak een planning met hetgeen wat jij graag anders zou willen zien. Kom je er niet uit? Of vind je het lastig om een begin hierin te maken? Onze coaches helpen je graag.
» Start jouw persoonlijke reading hier.

 


#3 Grenzen bewaken

Als je positiever in het leven wilt gaan staan dan zul je jouw grenzen moeten (blijven) bewaken. Fijngevoelige mensen hebben al snel de neiging om voor iedereen klaar te staan, waardoor ze vaker hun zelf vergeten. Ze schuiven als het ware hun eigen behoeftes aan de kant voor die van een ander. Door assertiever te worden, zul je meer balans creëren in je leven, wat ervoor zorgt dat je meer kunt focussen op je eigen wensen. Een belangrijk onderdeel om positiever in het leven te gaan staan is evenwicht.

 


#4 Mediteren of Yoga

Mediteren is een moment voor jezelf die gericht is op hogere trillingen. Een meditatie laat je naar binnen treden doormiddel van klanken. Er zijn verschillende begeleide of onbegeleide meditaties te vinden die je tot rust brengen. Mediteren is goed wanneer je angstig of onzeker bent, maar helpt ook blije gevoelens te versterken. Het is een goed begin van de dag, of juist een mooie afsluiter. Yoga past ook goed bij de tweede tip, waarbij je bewust bezig bent met je geest en lichaam.

 


#5 Intuïtie versterken en leren vertrouwen

Door meer op je eigen kracht te leren vertrouwen, creëer je positieve energie. Feedback van anderen waar je wat mee kunt.. is goed om mee te nemen, maar negatieve kritiek mag je loslaten. Volg je eigen pad, en vergelijk jezelf niet teveel (liever helemaal niet) met anderen mensen. Focus je op dankbare gedachten, en weet dat waar je nu staat onderdeel is van jouw levensdoel. Positief zijn

Vragen over de liefde, carrière of toekomst?

Heb je vragen over de liefde, werk of toekomst? Start een reading met ervaren mediums, paragnosten, of HSP coaches. Krijg eerlijke inzichten en antwoorden op jouw levensvragen.

Start jouw reading ✨ ⟶ 

Datum: 30-09-'22

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten