Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

5 voorkomende levenslessen

Wat kunnen levenslessen met ons doen, en waarom zijn levenslessen zo belangrijk?

Iedereen die geboren wordt op aarde heeft te maken met levenslessen, maar wat zijn levenslessen, en waarom hebben sommige mensen meer levenslessen dan andere? Een levensles is een zielsmissie. Het heeft te maken met een vergroting van je bewustzijn. Wanneer is een geleerde les een levensles? Dit heeft vaak te maken met een herhaald patroon, iets wat je mag leren anders te doen. Iets wat je raakt, en waarbij je verandering wenst. Vaak liggen deze gewenste veranderingen in ons kunnen en zijn. Onze ziel.

 

De liefdes levensles

Wanneer je vaak tegen dezelfde situaties aanloopt in de liefde, zit hier vaak een levensles in. Het loslaten van ongezonde relaties kan als heel lastig worden ervaren. Zeker wanneer er meerdere emoties opspelen, zoals bijvoorbeeld verlatingsangst. De levensles in dit voorbeeld zou kunnen zijn dat je leert omgaan met je verlatingsangst, maar je zal eerst moeten achterhalen waar deze vandaan komt, om in het heden je levensles te kunnen begrijpen, en daarom te kunnen accepteren. In de liefde kan het betekenen dat je oude en veilige keuzes mag inruilen voor durf, acceptatie en zelfvertrouwen. 

 

Moeilijkheidsgraad 

De moeilijkheidsgraad in levenslessen is dat die van jou kan verschillen met die van een ander. We hebben tenslotte allemaal een andere ziel die andere levenslessen mag afronden. Door een levensles groeit je ziel, en wanneer je ziel groeit, zal je bewustwording van alles wat is, ook vergroten. Het is een stapje richting het grotere geheel van jezelf, en de natuurlijke cycli. Vragen zoals: hoelang duurt een levensles? Zijn moeilijk te beantwoorden, aangezien de kern in je eigen ziel ligt. Het gaat namelijk niet om het tijdsbestek van een levensles, maar om de les zelf. Je kunt over een levensles zo lang doen als nodig, en in sommige gevallen wordt de levensles niet afgerond en zal deze opnieuw terugkeren. 


Vragen over levenslessen?

Levenslessen zijn vaak erg intens, en roepen verschillende vraagstukken op. Het is een proces waarbij ondersteuning en inzichten gewenst kunnen zijn. Onze ervaren mediums, paragnosten en spirituele coaches helpen je graag op jouw pad. » Start jouw persoonlijke reading

 

Tijd van leven

Aan ons bestaan op aarde zit er fysiek een tijdslimiet op. Hierdoor hebben sommige mensen de neiging om levenslessen niet te willen omarmen, en negeren liever hun intuïtie of voorgevoelens. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld klachten, zoals overprikkeling, vermoeidheid, een gevoel van leegte of vastzitten. Dit zijn signalen van ons lichaam, en geest dat we iets negeren of wegduwen. Het kan bij je levensles horen dat je uiteindelijk jezelf meer leert erkennen, en emoties niet langer wegduwt om tot jezelf, de ware kern te komen. Denk bijvoorbeeld aan een langere periode (trauma’s) je emoties hebben weggeduwd uit een afweermechanisme zoals bescherming van jezelf. Sommige mensen worden met hun neus op de feiten gedrukt, en zullen dan pas erkennen dat er iets mag veranderen.

 

5 Levenslessen die vaker voorkomen

  1. Levenslessen in eigenwaarde herkennen (zelfliefde)
  2. Levenslessen in grenzen aangeven (leren voor jezelf te gaan)
  3. Levenslessen in de liefde (geen balanceerde relaties)
  4. Levenslessen in cirkels doorbreken (familiair)
  5. Levenslessen afronden (vorig leven) 
     

Karma of levensles?

Een veel gestelde vraag is of karma hetzelfde is als een levensles. Karma is vaak een gevolg. Dat wil zeggen dat er iets is gebeurd wat niet juist of wel juist verloopt, en hierop een vervolg in je leven kan komen. Een terugkerend aspect. Een levensles kan hiermee worden geleerd! Karma en levenslessen staan in verband met elkaar. Karma heeft namelijk (net zoals levenslessen) ook een verbinding met reïncarnatie. 
 

Persoonlijke reading

Een persoonlijke reading geeft je inzichten en antwoorden op je vragen. Blijf niet langer rondlopen met bepaalde vraagstukken, en kom weer in je eigen kracht!
Start jouw reading ⟶ 
Datum: 01-04-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten