Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Dromen over je ex heeft een betekenis

Dromen over je ex kan heel onschuldig zijn en een afsluiting betekenen (zelfs in een later stadium), maar dromen proberen ons vaak ook iets te vertellen. Wat betekent het wanneer je droomt over je ex? Hoe ga je hier mee om? Het is eerst handig om te weten wanneer je begint met dromen. Dromen doe je vooral tijdens de REM slaap. Dromen kun je als het ware in elke fase van je slaap doen. Dromen betekent het verwerken van prikkels, in een ruststand (slapen). Dromen over je ex heeft altijd een boodschap!


Waarom droom ik over mijn ex?

Wanneer je relatie over is komen er veel emoties op je af. Sommige mensen zijn blij dat de relatie over is, terwijl anderen juist verdrietig zijn. Wanneer je relatie over is kun je gaan dromen over je ex. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je de ander nog niet hebt losgelaten of dat er nog iets (energetisch) speelt. Dromen proberen ons iets te vertellen. Ondanks het feit dat dromen nodig zijn om prikkels te verwerken, kan dromen over je ex verschillende betekenissen hebben.

 

Mijn ex gaat vreemd in mijn droom

Wanneer je droomt dat je ex vreemdgaat of vreemd is gegaan tijdens jullie relatie probeert de droom je iets te vertellen over je angst over de (herhalende) gebeurtenis. Het kan betekenen dat je bijvoorbeeld altijd angst hebt gehad dat je ex vreemdging, daarnaast kun je ook eerder ontrouw hebben meegemaakt in eerdere relaties, waardoor dit nog onderliggend in je onderbewustzijn speelt. Ondanks je misschien denkt dat je bepaalde zaken hebt verwerkt, zegt het vaak niets over wat er in ons onderbewustzijn speelt aan pijnlijke ervaringen. Een andere betekenis kan zijn dat je ex ook daadwerkelijk vreemd is gegaan, en er nog onopgeloste kwestie en emoties aan het daglicht komen. Doordat je voorgevoelens waarheid bevatten.
 

 

In mijn droom over mijn ex horen we bij elkaar

Je kunt dromen dat jij en je ex voorbestemd zijn als een zielenverbinding zoals tweelingzielen of soulmates. Hierdoor kun je meer dromen over je ex dan je in eerste instantie zou kunnen denken. Je kunt elkaar energetisch niet loslaten, waardoor de connectie zich voortzet. Door een druk bestaan, en de emoties die we van ons af willen zetten kan het zijn dat je gaat dromen over je ex. In de nacht tijdens dromen verwerken we prikkels. Dat zijn zaken die we oppakken, maar niet goed onder woorden kunnen brengen of direct kunnen verwerken. Wanneer je te maken hebt met deze verbinding kan dit je heel onrustig maken. Je kunt emoties van elkaar op afstand aanvoelen en het gevoel hebben dat je precies weet wat er speelt. 


 

Antwoorden over dromen

Wanneer je nog onverwerkte gevoelens hebt kan dit je onrustig maken. Je vraagt je misschien af waarom het over is, en of jullie misschien nog weer terug bij elkaar komen. Onze mediums en paragnosten kunnen je helpen om inzichten te bieden op jouw liefdesvragen. Start jouw persoonlijke reading. 
Start jouw reading ⟶   
 

5 tekenen dat je droom je iets wilt vertellen

Wanneer je nieuwsgierig bent waarom je droomt over je ex is het belangrijk te weten of je bijvoorbeeld onverwerkte emoties richting je ex hebt, of dat er iets speelt waardoor de connectie nog niet over is tussen beide. 5 belangrijke signalen die aangeven dat je droom je iets probeert te vertellen zijn:
 
  1. Je droomt vaker dezelfde droom (herhalende dromen)
  2. Visioenen in een droom (verleden, heden of toekomst)
  3. Je hebt contact met je ex in je droom
  4. Tijd reizen in je droom (andere tijd of locatie in samenzijn)
  5. Antwoorden die terugkomen in je droom


Betekenis van dromen over je ex

Dromen dat je ex vreemdgaat
Betekenis van een angst of een voorspelling van de gebeurtenis
 
Dromen dat je ex dood is
weerspiegelt de relatie die voorbij is en het gevoel voorbij is
 
Dromen dat je ex aan je denkt / communicatie met je ex
geeft de connectie aan die nog niet voorbij is en verder gaat
 
Dromen over je eerste liefde
betekent dankbaarheid naar de les die je hebt geleerd
 
Herhalende dromen over je ex
betekent onbewust weten en voelen/ voorspelling
 


Hoe ga je er mee om?

Het is belangrijk om niet angstig te worden van bepaalde dromen die je hebt over je ex. Dromen betekent eigenlijk dat er nog iets verwerkt mag worden, zeker wanneer je weet dat de relatie voorgoed voorbij is. Teleurstellingen en andere emoties kunnen soms zo hard aankomen dat we hier langer last van hebben dan we wensen. Het is belangrijk dat je je emoties niet wegduwt of hier bang voor bent. Schrijf je gevoelens op, of praat erover met iemand die je vertrouwt. Op deze manier ventileer je je emoties, en geef je er de aandacht aan die het ook nodig heeft. Wanneer je accepteert dat je door te dromen ook verwerkt: ben je al op de juiste weg! 

 

Wat probeert jouw droom je te vertellen?

dromen over je ex
Onze specialisten waaronder mediums en paragnosten helpen je graag verder met antwoorden op jouw vragen.
Start je gratis kennismaking-chat met erkende en betrouwbare mediums en paragnosten.
 
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 





Datum: 15-05-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten