Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Gebroken hart? Gebruik deze 6 tips om te helen.

Wanneer je een gebroken hart hebt in de liefde, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je ex-partner is vreemdgegaan, of dat de relatie is verbroken zonder duidelijke reden. Hoe ga je hier het beste mee om?

 
Hoe zorg je dat je weer zin hebt om dingen te ondernemen, en het allerbelangrijkste: hoe vertrouw ik opnieuw in de liefde? Een gebroken hart geeft je een gevoel van wanhoop, en sommige mensen ervaren zelfs een gevoel van doelloos zijn. 
 
 
 

Helen tijdens een gebroken hart

Het belangrijkste gedeelte om te kunnen helen is de situatie accepteren. Dat blijkt in sommige gevallen heel lastig… Wanneer de relatie over is, maar je geen duidelijke reden hebt ontvangen waarom de relatie verbroken is, kan het lastiger worden om acceptatie te vinden. Zoek de schuld niet bij jezelf, en vul geen zaken in. Mensen kunnen de neiging hebben te blijven gissen naar de reden van de break-up, maar zonder enige bevestiging blijft het speculeren. Het is belangrijk om eerst te werken aan je zelfwaarde, om weer op te krabbelen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Er zijn een aantal tips die we je kunnen geven. Toch is het soms prettig om vertrouwelijk contact te hebben. Op Spiritchat hebben wij erkende relatie experts die je graag verder helpen met eerlijke inzichten. Start jouw persoonlijke reading hier.

   
 

Gebruik deze 6 tips

Deze zes onderstaande tips kun je gebruiken tijdens een gebroken hart. Ze klinken eenvoudig, en wellicht bekend… Toch blijf het heel lastig om de motivatie terug te vinden. Je leven kun je het beste in stapjes opnieuw oppakken. Als je continue vol emoties zit is het niet alleen heel pijnlijk, maar het zorgt ook voor vermoeidheid, die op zijn beurt weer zorgt voor uitstel. Neem deze 3 belangrijke tips dus niet te licht op, en maak kleine stappen om ze in je leven uit te voeren. Overhaast niets, en doe het op je eigen tempo!
 
  • Bespreek je gevoelens met je beste vriend(in) (een andere visie)
  • Stop je verdriet niet weg, laat het toe. (dit is verwerking)
  • Ga er op uit! (plan gezellige middagen/avonden in) 
  • Schrijf je gevoelens, en je doelen op. (schrijven helpt tijdens affirmeren)
  • Luister muziek (het is een uitlaatklep)
  • Werk aan je doel (al zijn het hele kleine stapjes, het zal uiteindelijk voldoening en motivatie bieden)


Alleen of eenzaam

Door het verschil te zien kom je al een heel eind. Je bent alleen, maar je hoeft niet eenzaam te zijn. Mensen opnieuw vertrouwen kan heel moeilijk zijn, maar waar een wil is... is een weg. Geloof in je kracht, en in je levensdoel. Wanneer je de schuld van de break-up krijgt, of wanneer je veel ruzies hebt ervaren met je ex, kun je te maken hebben gehad met een narcistische persoonlijkheid. Lees meer over narcistische kenmerken.


 

Inzichten in je persoonlijke kwaliteiten

Een afleiding kan zijn om je meer te focussen op jezelf. Door jezelf op waarde te schatten, en opnieuw te werken aan je dromen en doelen. Het is lastig en confronterend, want overal waar je komt of mee bezig bent zal het gevoel van een gebroken hart en al het bijbehorende verdriet omhoog kunnen komen. Maar oefening baart kunst. Op een gegeven moment zal het je steeds beter afgaan. Inzichten in je persoonlijke kwaliteiten tijdens het proces van een gebroken hart kan weer zelfvertrouwen geven. Onze mediums, paragnosten en liefdesexperts staan voor je klaar. Daarnaast kan een healing sessie op afstand op Spiritchat ook veel verlichting geven. Wil je liever onze krachtige healing meditaties luisteren? Dat is geheel gratis, van ons voor jou! Luister alle meditaties op ons youtube kanaal.


 

Je gebroken hart is aan het helen

Door je te focussen op jezelf, ben je aan het helen. Wanneer je de ander durft los te laten zonder angst en onzekerheid over jezelf start je jouw healing proces. Wees niet bang voor de toekomst zonder de ander. Alles is uiteindelijk om een reden, wanneer die reden nog niet duidelijk is op het moment, zal dat later in je leven uitwijzen. Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen om meer balans en rust te krijgen als je veel te maken hebt met angstige gevoelens. Wees dankbaar naar de tijd samen, en de lessen/momenten die je hebt geleerd of mag koesteren. 


 

gebrokenhart
Ondersteuning en inzicht

Bij Spiritchat kun je gescreende, en ervaren reikimeesters, healers, mediums en paragnosten vinden. Start jouw reading of healing sessie vandaag met erkende specialisten.

Erkende liefdes experts
Gratis gesprekverslag

Start jouw reading ⟶ 

  Datum: 02-01-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten