Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Hoe herken je een narcistische relatie?

Denk je dat je te maken hebt met een narcistische relatie partner? In dit blog weergeven we 11 kenmerken van een narcistische partner in een relatie.


Hoe herken je een narcistische relatie?

Narcistische relaties zijn er (te) veel, en je kunt vaak herkenning vinden in iemand die in een zelfde situatie zit. Narcistische relaties leren je ook wat over je zelf, maar veelal is er geen ruimte in de relatie om jezelf te ontwikkelen. Of beter gezegd te mogen ontwikkelen. Een narcistische partner heeft het namelijk veel over zichzelf, en haalt zijn of haar partner regelmatig naar beneden. Ze kunnen goed liegen en draaien vooral om hun eigen beloftes heen. Als liegen effectief voor een narcist lijkt, zullen ze dit blijven doen en gebruiken. Ze liegen net zo goed tegen zichzelf als tegen hun partner. Een narcistische relatie is verdrietig, confronterend en moeizaam.
 

 

Wat zijn de kenmerken van een narcistische relatie?

 1. Je kunt niets goed doen in zijn/haar ogen
 2. Er is een discussie of ruzie om het minste geringste
 3. Is denigrerend en vernederend
 4. Heeft een gebrek aan empathie
 5. Is overtuigd van zijn eigen superioriteit (arrogantie en onzekerheid)
 6. Praat of denkt voor jou 
 7. Denkt alleen in zijn/haar eigen voordeel
 8. Geeft jou overal de schuld van
 9. Neemt een slachtoffer rol aan
 10. Stoot zijn partner af en trekt zijn partner opnieuw aan 
 11. Oefent controle en macht uit op zijn/haar partner


 

Arrogantie of Zelfverzekerd?

Dit zijn 11 kenmerken van een narcistische relatie. Er zijn natuurlijk nog meer ‘kenmerken’ mogelijk die eventueel duiden op een narcistische partner of vriend(in). Wat belangrijk is om te weten is dat narcistische mensen vaak zelfingenomen zijn, om hun onzekerheid te compenseren. Hun onzekerheid wordt omgedraaid in een bepaalde arrogantie en een zogenaamde zelfvertrouwen. Waardoor ze vaak de ander betitelen als ‘onzeker’ of ‘foutief’ In een narcistische relatie kun je niets goed doen en moet je altijd op je tenen lopen. Alles draait om de ander, en er is geen ruimte meer voor jou, de relatie, of mensen die je lief hebt.  

Narcistische relatie

Heb je het gevoel te maken te hebben met een narcistische partner? Zit in je in een narcistische relatie of wil je over iemand praten waarvan je denkt dat de persoon narcistische kenmerken heeft? Onze relatie experts, mediums en paragnosten helpen je verder door inzichten mee te geven en bieden een luisterend oor. Al onze experts hebben een ruime ervaring en kunnen jou voorzien van advies en inzicht. 

✔ Erkende mediums
✔ Gratis proefchat
✔ Gratis gesprekverslag
Start proefchat ⟶ Spirituele community  ⟶ 

 


 
 

Jaloezie en onmacht in een narcistische relatie

jaloezie en onmacht in narcistische relaties

In een narcistische relatie kan je partner extreem jaloers reageren, terwijl hij/zij alles kan en mag. Het is lastig om direct te herkennen dat dit niet goed voor je is, het merendeels van de mensen zal beginnen met te twijfelen aan zichzelf. Dat is ook precies de manier hoe de narcistische persoon (bewust en onbewust) werkt. Narcistische mensen kunnen geen of weinig empathie naar een ander opbrengen, ook als je met concrete feiten aankomt, zullen zij dit wegwuiven en jouw de schuld geven. De partner van de narcist komt terecht in een patroon van onmacht, doordat de narcist een gebrek aan zelfinzicht heeft.
 

Besluiten worden genomen

Narcistische partners zullen precies weten wat goed voor jou is (not...), en zullen ook je willen overtuigen dat zij het beste met je voor hebben. Een bepaalde mind control is moeilijk te herkennen want in het begin van de narcistische relatie zal je dit ook geloven, aangezien een narcistische partner je graag overspoelt met cadeaus wanneer hij/zij daar zin in hebben, ze veroveren je graag. Een narcistische relatie kan heel verdrietig zijn, je raakt verward, overprikkelt, vermoeid en je hebt wellicht nergens geen zin meer in, en je eigenwaarde is dusdanig tot een 0 punt gezakt. Onze experts, life coaches, relatie coaches, mediums en paragnosten hebben vaak veel ervaring en kennis over narcistische personen, en relaties. Ze kunnen je meer inzicht bieden in jezelf, de ander en tools aanreiken die nodig zijn om een bepaald patroon bij eventueel jezelf, en de ander te doorbreken. De eerste stap kan voor jezelf zijn: hulp vragen aan een ander, maar ook bepaalde patronen bij de narcist te leren herkennen. 


 

 

Niet eenvoudig, zeker niet onmogelijk

narcistische partner kenmerken

Uit een narcistische relatie stappen is niet eenvoudig, aangezien een narcist goed weet te manipuleren, maar eenmaal jij de patronen leert herkennen en inziet dat het voor jou niet langer op deze manier werkt, zit je al op de juiste weg voor jezelf. Maak je los van alle verwijten en schuldgevoelens en start jouw healing door voor jezelf te gaan (leren) kiezen. Onze narcistische relatie experts helpen je graag verder. Onze mediums, paragnosten, life coaches, paranormaal begaafde coaches bieden inzichten en antwoorden. 

 Start jouw reading ⟶ 
 
Datum: 25-01-'22

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten