Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Keelchakra uit balans: dit kun je doen

Wat kun je doen wanneer je keelchakra uit balans is? Waar staat je keelchakra eigenlijk voor? De keelchakra begeeft zich zoals de naam al weggeeft rondom je keel gebied. De keelchakra staat voor het uiten van emoties.

Wanneer je keelchakra uit balans is kun je bijvoorbeeld last hebben van je keel of hoger in je ademhaling zitten. Je kunt zelfs letterlijk een gevoel hebben van minder lucht krijgen of een ‘verstikkend’ gevoel hebben. Wanneer je keelchakra uit balans is kun je baat hebben bij ademhalingsoefeningen. Zodat er meer balans ontstaat. Daarnaast is het belangrijk om assertiever op te treden, en je gevoelens niet langer te onderdrukken.

 

De invloed van een stem hebben

Wanneer je keelchakra uit balans is kun je zelfs meer moeite ervaren met praten of communicatie in het algemeen. Wat je heel onzeker kan maken. Heb je altijd al moeite gehad om je emoties te uiten en je mening te uiten? Of is dit ontstaan na een bepaalde gebeurtenis. De achtergrond is belangrijk om mee te nemen in je oefeningen. Wanneer je altijd al moeite hebt gehad met communiceren over je eigen gevoelens is het belangrijk om te gaan mediteren en te bekijken in hoeverre je emoties vroeger gewenst waren. Soms kom je erachter dat je bijvoorbeeld niet toegelaten werd om je gevoelens te uiten en is dit een patroon die doorbroken kan worden door te leren communiceren over wat jij voelt. Met iemand te praten die je vertrouwt en hierin kan begeleiden. Wanneer het is ontstaan na een ervaring is het belangrijk een plek te creëren voor deze vervelende ervaring of trauma. Door er juist gehoor aan te geven. Meditatie kan je helpen om de situatie/ervaring met kalmte en wijsheid te benaderen. 

 

Keelchakra helen

Wanneer je je keelchakra wilt helen is het belangrijk te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Naast je gevoelens op te schrijven en aan de slag te gaan met positieve affirmaties is het goed om te mediteren of yoga te volgen. Dit kun je eenvoudig thuis starten, en je eventueel later aan te sluiten bij een groep. Je grenzen aangeven behoort tot een aspect om je keelchakra te genezen. Een helingproces duurt altijd een periode, exact hoe veel tijd het in beslag neemt is niet vast te stellen. Dat is voor eenieder anders. Keelchakra helen door er energetisch liefde naar toe te sturen? Heling op afstand is zeker mogelijk. Het kan je helpen tijdens je proces. Bekijk alle reiki specialisten.

 

Keelchakra openen

Wanneer je graag je keelchakra wilt helen en gezond wilt behouden is het goed om met edelstenen te werken. Vanuit spiritueel oogpunt is het goed om een edelsteen op gevoel uit te kiezen. Je onderbewuste weet namelijk goed wat het nodig heeft. Echter zijn er bepaalde stenen die je keelchakra ondersteunen. De edelstenen die je keelchakra openen zijn: Celestien, Lapis Lazuli, een turkoois of een aquamarijn. De kleuren blauw en groen passen goed bij je keelchakra. Blauw zorgt voor verbinding en groen bevorderd communicatie. Door jezelf te omringen met deze kleuren of te gebruiken tijdens meditatie zorg je voor positieve helende energie richting je keelchakra. 


Overige chakra’s

De zeven chakra’s zijn onderverdeeld in de Wortel Chakra die wordt geassocieerd met de kleur rood. De Sacraal Chakra die in verbinding staat met de kleur oranje. De zonnevlechtchakra is geel. Daarnaast staat de Hart Chakra voor de kleur groen, en de keelchakra zoals hierboven besproken de kleur blauw. Het Derde Oog Chakra staat in verbinding met de kleur Indigo. Als slot hebben we de Kruin Chakra die wordt geassocieerd met de kleur goud of paars. 


keelchakra openen
Inzichten ontvangen

Wil je meer inzichten in je leven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 22-08-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten