Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Kom achter jouw belangrijkste waarden

Zo kun je jouw belangrijkste waarden vinden. Op die manier kun je dichter bij je doelen komen.

Het is soms heel moeilijk om dichtbij jezelf te blijven. Je eigen essentie. Vooral voor hoog sensitieve mensen. (Ga direct naar hoog sensitief test) Wanneer je hoog sensitief bent ben je vaak een spons voor energie waardoor het lastig kan zijn om assertief op te treden en achter je eigen normen en waarden te blijven staan. Je grenzen bewaken kan uiterst lastig zijn wanneer mensen waar je waarde aan hecht beroep doen op je tijd. Doormiddel van je eigen kern waarden ‘belangrijkste waarden‘ voor jouw leven in kaart te brengen kun je meer in je persoonlijke kracht komen te staan waardoor je meer leiding kunt creëren om naar jouw doelen te werken. Ook kan het manifesteren je hier goed bij helpen.
 
 

Welke kwaliteiten heb ik?

Om achter je belangrijkste waarden te komen is het belangrijk om in kaart te brengen hoe jij jezelf zag in het verleden, hoe je jezelf nu ziet, en waar je graag naartoe wilt in het leven. Oftewel waar ben je goed in? Wat verwacht je van jezelf? Wat verwacht je van andere mensen die om je heen staan? Daarnaast is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe kritisch je jezelf, je denken en handelen bekijkt en benaderd. Door deze vragen op te schrijven en te beantwoorden (neem hiervoor gerust de tijd) kun je al gemakkelijker je belangrijkste waarden in het leven achterhalen. Deze belangrijkste waarden zorgen ervoor dat je dichtbij jezelf blijft maar ook in je eigen verlangens en verwachtingen blijft. 
 

 

3 belangrijkste waarden

Wanneer je aan de hand van de bovenste vragen weet hoe jij jezelf bekijkt, en hoe je andere bekijkt, weet je ook wat je wilt veranderen of wat je als lastig of gemakkelijk ervaart. Voor sommige mensen is het enorm belangrijk dat zij bijvoorbeeld altijd loyaal blijven. Wanneer je zelf trouw een ontzettend belangrijke waarde vindt is het ook belangrijk je te omgeven met mensen die deze waarden zelf ook hoog in het vaandel hebben. Je drie belangrijkste waarden kun je dus vinden door te kijken wat jij belangrijk vindt in jezelf, en in andere mensen. Vaak wordt er kritisch gekeken naar eigen handelen en denken, maar richt men zich minder op de omgeving. Hiermee ontstaat er een disbalans tussen het zenden en ontvangen. Het is dus van belang dat je tijdens het ontdekken van jouw belangrijkste waarden alle aspecten in acht neemt om je leven in stabiliteit en synchroniciteit richting het universum te bewaren en te bewaken. 
 

 

Spirituele belangrijkste waarden

Voor mensen die zich veel bezighouden met spiritualiteit of zelf juist zeer hoog sensitief zijn de belangrijkste waarden zuiverheid, respect en het grotere geheel dienen zonder verwachtingen. De energie die spirituele mensen willen ontvangen en willen geven is geheel vrijblijvend zoals het komt. Echter is het absorberen van harde of negatieve energie altijd een heikel punt waarop gelet moet worden. Ook hierbij zijn grenzen bewaken tegenover het geven en nemen enorm belangrijk. 
 
 

5 meest voorkomende belangrijkste waarden

De meeste mensen hebben een aantal belangrijke waarden die zij hanteren of waar zij naar streven in hun leven. De meest voorkomende belangrijkste waarden zijn:
  1. Eerlijkheid
  2. Vriendelijkheid
  3. Rechtvaardigheid
  4. Loyaliteit
  5. Respect
 

3 belangrijkste waarden
Krijg inzichten op jouw levensvragen

Wil je meer inzichten in je leven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

 
Datum: 13-03-'24

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten