Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Patroon doorbreken kom tot je eigen kern

Patronen ontstaan vaak vanuit zelfbescherming. Een patroon geeft vaak een veilig en vertrouwd gevoel waardoor we niet tot onze kern komen. Hoe kun je een patroon doorbreken en dichterbij je zelf komen?


Patronen kunnen als prettig worden ervaren doordat het zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Patronen kunnen ontstaan uit angst voor afwijzing, of verlating, maar ook vanuit een traumatische ervaring. Een patroon zorgt ervoor dat je een stukje controle behoud over je gevoel. Als je een patroon wilt leren herkennen of wilt doorbreken om dichter bij jezelf te komen, en je eigen kern te ontdekken dan is het goed om verder te lezen.


 

Wat is een patroon?

Een patroon kan op verschillende manieren tot stand komen, en zorgen voor een muur om je heen. Een voorbeeld is verlatingsangst. Wanneer je in je leven te maken hebt gehad met afwijzing of dat mensen je hebben verlaten kun je een patroon hebben ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je mensen niet meer dichterbij laat. Aan de ene kant bescherm je jezelf door het ontwikkelde patroon voor teleurstelling, aan de andere kant zorg je ervoor dat je geen verbondenheid en diepgang kunt voelen en maken. Wanneer je onzekere gevoelens hebt betreft verbinding door verlatingsangst, is een patroon doorbreken vaak bevrijdend.


 

Hoe herken ik een patroon bij mezelf?

Een patroon kun je herkennen doordat je continue tegen dezelfde aspecten aanloopt. Wanneer je ervaart dat je in verschillende levensfases dezelfde manieren gebruikt om jezelf bijvoorbeeld te beschermen, heb je wellicht een patroon ontwikkelt. Wanneer je meer moeite hebt met veranderingen en jezelf openstellen kan er onbewust of bewust een patroon zijn die ervoor zorgt dat je voor de veiligheid kiest. Veilig en geborgen willen we ons allemaal voelen omdat deze emoties worden geassocieerd als prettig. Wanneer je dus altijd op 1 of 2 manieren terugvalt om met een situatie of een emotie om te gaan, heb je te maken met een patroon.


 

Hoe doorbreek ik een patroon?

Een patroon doorbreken gaat vaak met vallen en opstaan. Het is dus heel belangrijk dat je jezelf niet alleen maar onder druk zet dat je dat patroon moet doorbreken, maar dat je weet van waar uit het patroon in eerste instantie is ontstaan. Vanuit het weten kun je een patroon gemakkelijker doorbreken doordat je jouw emoties in kaart brengt. Wanneer je bijvoorbeeld veel te maken hebt met een angstige gevoelens tijdens sociale bijeenkomsten, is een daaropvolgend patroon sneller dat je sociale contacten probeert te vermijden, en of heel oppervlakkig omgaat met contacten. Wil je graag inzichten in je patronen, en leren deze te doorbreken? Onze specialisten helpen je graag verder met eerlijke inzichten en antwoorden. Start jouw persoonlijke reading.

 

Goed om te weten

Wanneer je te maken hebt met een patroon, en je weet hoe deze is ontstaan kom je tot de kern van jezelf. Door jezelf te omarmen, kun je leren loslaten en een gezonde gewoonte ontwikkelen. De onderstaande tips kun je gebruiken om jezelf te helpen patronen te doorbreken op een gezonde en bewuste manier.
 
  1. Wanneer je voelt dat je in je patroon schiet, stel jezelf dan eerst gerust met de wetenschap vanuit welke emotie het patroon is ontstaan. 
  2. Probeer in kleine stappen veranderingen aan te brengen: een voorbeeld is bij sociale angst, vragen op te schrijven die je kunt stellen, om meer verbinding aan te gaan. Belangrijk is wel dat je deze stap op je eigen tempo uitvoert.
  3. Schrijf je emoties op. Wanneer je een patroon wilt doorbreken komen er allerlei gevoelens naar boven. Het is van belang deze emoties niet te negeren, zodat je geen andere ongezonde patronen ontwikkelt. 
  4. Praat met een vertrouwenspersoon die deskundig is op het gebied van patronen, en daarnaast empathisch is en je goede tips kan geven.
  5. Onthoud dat wanneer het even niet lukt, er nog steeds progressie is. Ook wanneer de ontwikkelingen niet snel genoeg gaan. Probeer het opnieuw, en geef niet op.

Kom tot je kern

De bewustwording die je ontwikkelt door je eigen gevoelens en patronen in kaart te brengen, zorgen voor een diepere connectie met jezelf. Hierdoor ontstaat er wetenschap, waarna je kunt handelen. Tot je eigen kern komen zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent, en dichter bij je levensdoelen kunt komen. Doordat alles wat je eventueel tegen heeft gehouden zoals bijvoorbeeld ongezonde patronen zijn opgelost. 
 
 
 

patronen doorbreken
Eerlijk inzicht en advies voor jou

Onze spirituele coaches staan bekend om hun eerlijke en duidelijke adviezen. 

Erkende mediums, paragnosten, healers
Gratis gesprekverslag

Start jouw reading ⟶ 

    

Datum: 01-03-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten