Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Veganistisch of een vegetarische levensstijl

Een vegetarische of veganistische levensstijl zorgt voor een reiniging en creëert een hoger bewustzijn.

Het is zeker geen geheim dat gezond en bewust leven ervoor zorgt dat er meer balans in je leven komt. Je haalt meer uit je dag en je levenslust neemt toe. Waarom is het belangrijk om bewust met je voeding om te gaan? Het zorgt ervoor dat je toeneemt in je fysieke - en geestelijk kracht. Door bewuster om te gaan met je eetpatroon stimuleer je vitaliteit en gezondere keuzes in je leven.

 

Verschil tussen vegetarisch en veganistisch

Tussen vegetarisch eten of veganistisch eten zit verschil. Een veganist neemt geen dierlijke producten tot zich, terwijl een vegetariër dat deels wel doet. Denk bijvoorbeeld aan eieren, melk of kaas. Beide zullen veel verse groenten en fruit in hun dieet opnemen. Flexitariër betekent dat je minstens 1 keer per week geen vlees of vis consumeert, en op die manier bewuster omgaat met je dieet. Doormiddel van veganistische levensstijl zorg je voor meer levenskracht, en stimuleer je je lichaam en geest.

 

Levensstijl aanpassen staat in verband met je mindset

Niet iedereen die bewustere keuzes wilt gaan maken kiest voor een vegan lifestyle. Dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat je bewuster omgaat met je voeding. Door bijvoorbeeld minder vlees te nemen, of eens te vervangen voor een vega of vegan burger zorg je al voor een gezondere balans. Door je eetpatroon eens goed onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen zorg je ervoor dat je mindset ook veranderd. Een aangepast dieet kan je helpen om meer patronen te doorbreken of je doelen te bereiken. Om echt in je kracht te staan kunnen kleine veranderingen al helpen om je doelen in oog te houden, en hier stappen in te gaan maken.

 

Vergroot je bewustzijn

Vanuit spiritueel oogpunt kun je doormiddel van een veganistische levensstijl jezelf ontvankelijker maken voor de wereld. Je wordt tenslotte bewuster dat alles bestaat uit leven en energie. Wanneer je je richt op je voeding, hetgeen je tot je neemt, maak je een groot verschil in jouw leven. Positieve veranderingen die je kunt merken zijn:
 
  1. Je voelt je fitter
  2. Je maakt evenwichtigere keuzes
  3. Je bent energieker
  4. Je geestelijke kracht neemt toe
  5. Je kunt patronen makkelijker doorzien en doorbreken
  6. Je bent doelbewuster
  7. Je bent bezig met klimaat en milieu
  8. Je hebt een verminderde kans op overgewicht, en hart- en vaatziekten
 

Opschoning en heling

Wanneer je bezig bent met je levensstijl aan te passen is het goed om te weten dat tijdens het opschonen er ook heling plaatsvindt. Heling bestaat uit energie. Alles om je heen bevat energie. Door bewuster om te gaan met jezelf, de wereld, en je eetpatroon richt je je op positieve en helende energie. Hierdoor zie en doorbreek je sneller patronen die op dit moment niet meer in je leven behoren. Het versterkt het contact tussen jou en het universum. Het is niet voor niets dat veel bekende mensen gebruik maken van een bewustere levensstijl doormiddel van vegetarisch of veganistisch eten. Een holistische levensstijl past hier heel goed bij. Bewuster eten is ook nogeens beter voor klimaat en milieu, win-win situatie dus!

 

Onderzoek in levensstijl

Onderzoeken wijzen uit dat vegetariër en veganisten langer leven en minder vaak last hebben van overgewicht, hartaandoeningen en diabetes. Wel blijft het belangrijk dat je goed kijkt naar bepaalde innames. Het is namelijk nodig om voldoende eiwitten, ijzer, b12 en b1 binnen te krijgen. Veel van wat je nodig hebt zit al in een vleesvervanger. Denk bijvoorbeeld aan de vegetarische slager! Te vinden bij bekende supermarkten zoals Jumbo, en Albert Heijn!
 

veganistisch
Ondersteuning bij bewustere keuzes maken

Ben je benieuwd hoe jij bewustere keuzes kunt maken in jouw leven op dit moment?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk inzicht op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 01-03-'24

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten