Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Wat is karma?

Karma betekent een actie, daad, of gedachten komen terug in je leven. Wanneer je iets doet heeft dit dus een gevolg. Karma hangt samen met reïncarnatie en stamt af van hindoeïsme.

Dit kan zowel positief als negatief worden ervaren aangezien je van karma veel kunt leren. Karma heeft dus betrekking op iedereen. Karma kan voor velen negatief klinken wanneer mensen het woord benoemen doordat mensen fouten maken, oftewel lessen leren als pijnlijk ervaren en daardoor negatief zien. Het spreekwoord wat je zaait zul je oogsten kun je vergelijken met karma. Wanneer je een ander iets goed doet, en je hiervoor uiteindelijk zonder verwachting iets voor terug krijgt (wellicht in een andere vorm) spreken we van goede dharma. (Tegenovergestelde van Karma)

 

Levenslessen vanuit karma

Wanneer je karma ontvangt in je leven is dit om je meer inzicht te bieden. Karma zorgt ervoor dat je de aandacht richt op je essentie, je zijn, je acties, en consequenties. Hierdoor kun je als persoons zijnde, ziel zijnde groeien. Karma ontstaat dus om je verder te brengen in je leven en dichter bij je eigen kern te laten komen. 

 

Hoe kun je karma positief benaderen?

Uiteindelijk willen we allemaal goede karma oftewel dharma ontvangen. Om goede karma te ontvangen zul je je moeten focussen op je gedachten, en handelen. Door je te richten op positieve energie dat om ons heen aanwezig is kun je dit vergroten en daarmee versterken. Complimenteer een ander waarvan je opmerkt dat hij of zij daar goed in is, in plaats van een jaloers gevoel te ontwikkelen. Zorg ervoor dat je jezelf leergierig, vriendelijk en begripvol opstelt om goede karma te ontvangen. Ruim bijvoorbeeld rommel wat je op straat vindt op, en schenk mooie gebaren aan een ander zowel woordelijk als materialistisch, hoe klein van aard dan ook.
 
  1. Ruim rommel op
  2. Complimenteer andere mensen
  3. Ga zorgvuldig om met je woorden
  4. Focus je gedachten op positiviteit 
  5. Maak jezelf los van vooroordelen
  6. Spreek oprecht 
  7. Mediteer en zorg voor balans
  8. Maak gebruik van affirmaties
  9. Vergeef jezelf en andere
  10. Richt je op genezen
 

Hoe herken je karma in je leven?

Karma herken je in je leven door een gevolg van een actie. Het kan dus zijn dat wanneer je vaker gelogen hebt tegen iemand en dit herhalend hebt gedaan je nu wordt geconfronteerd met leugens van een ander die jou aan je hart gaan. Waardoor je leert begrijpen en wordt gedwongen om naar binnen te treden om op die manier een les te leren. Zo zijn er verschillende voorbeelden van karma te benoemen. Je kun ook in een karmische relatie zijn beland om bepaalde levenslessen te ontvangen en daarvan te groeien. Een karmische relatie kenmerkt zichzelf door intensiviteit aan emoties, het aantrekken en afstoten. 
 
 

Karmische patronen doorbreken

Om karma te doorbreken kun je werken aan wat je als patroon hebt ontwikkeld. Wanneer je merkt dat je altijd dezelfde ‘fout’ maakt betreft bepaalde zaken dan kun je hier bewustzijn op gaan creëren door er anders naar te gaan kijken. Hiervoor moet je vaak terug in het verleden gaan waar het patroon zich heeft ontwikkeld. Ook kan het patroon zijn ontstaan door een vorig leven. Echter kun je het patroon vrij snel herkennen wanneer dit herhalend gebeurt in je leven, door een andere benadering en visie kun je de vicieuze cirkel doorbreken.


betekenis van karma
Krijg inzichten op jouw levensvragen

Wil je meer inzichten in je leven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 20-11-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten