Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Zo trek je positiviteit aan

Positiviteit in je leven is essentieel, maar hoe kun je nou meer positiviteit aantrekken in je leven? We vertellen je 8 belangrijke tips die je zelf kan toepassen waardoor je leven gegarandeerd positief veranderd.

 
Positieve energie is belangrijk om meer geluk uit je leven te halen. Maar soms kan positief zijn heel lastig worden. Zeker in zware en moeilijke tijden kun je het gevoel hebben dat je vastloopt en met donkere of negatievere gedachten door het leven gaat. Hoe kun je hieruit komen en hoe ga je om met angst en onzekerheid? Door je trauma’s en emoties in kaart te brengen kom je al een heel eind. Wanneer je te maken hebt met bepaalde ongezonde patronen kan het essentieel zijn deze eerst in kaart te brengen.

 

Positiviteit bereik je door mindset

Om meer positiviteit in je leven aan te trekken is je gedachten van essentieel belang. Wat je denkt trek je namelijk ook aan. De wet van aantrekkingskracht leert ons dat wat we denken en voelen we kunnen manifesteren. Dat wil zeggen dat wanneer je je woorden zorgvuldig gebruikt je hier profijt van kunt hebben. Het heeft alles te maken met energie en trillingen. Dit noemen we ook wel resonantie. 

 

Hoe bereik je een positieve mindset?

Wanneer je veel in onzekerheid, verdriet en angst leeft is het goed om je gevoelens niet langer te onderdrukken. Door met iemand te praten en doelgericht aan de slag te gaan met wat je voelt zal je je beter gaan voelen. Emoties kunnen blokkades vormen die ervoor zorgen dat positiviteit bereiken lastiger is dan bij iemand die geen blokkade heeft. Door individueel te bekijken welke emoties er onderdrukt worden kun je je leven positief omdraaien.

 

8 tips om meer positiviteit in je leven te creëren

Naast deze tips is het belangrijk om met iemand te praten die je vertrouwt, waarbij je je emoties kunt ventileren en waarbij respect en begrip voorop staat. 
  1. Zet je emoties en gedachten op papier
  2. Bekijk wat niet langer dient in je leven en je mag loslaten
  3. Maak een stappenplan hoe je deze emoties kunt gaan loslaten
  4. Vervang oude ongezonde patronen voor nieuwe gezonde patronen
  5. Omring je met gelijkgestemde of sluit je aan bij een spirituele groep
  6. Werk elke dag aan je eigen doelen
  7. Maak gebruik van positieve affirmaties
  8. Start met meditaties op je eigen tempo
 
 

Omgaan met angst

Tijdens deze tips toepassen in je leven kun je te maken krijgen met onzekerheid of angst die opnieuw omhoogkomt. Het kan zijn dat je een soort tweestrijd ervaart doordat je onzeker bent of je wel ontwikkeling en progressie ziet. Neem de tijd en weet dat sommige aspecten pas later merkbaar en zichtbaar voor jezelf zijn. Het vervangen van oude gedachten kost namelijk tijd. Wanneer je merkt dat je in onzekerheid of angst schiet denk dan aan positieve en dankbare gedachten. Je kunt niet tegelijk onzeker en dankbaar zijn. Je gedachten moet een keuze maken en wanneer je je focust op het positieve in je leven zal je zien dat de onzekere en angstige gedachten langzaam weg vloeien.

 

Vertrouwen moet groeien

Het vertrouwen moet groeien in jezelf en in je leven. Door je te richten op je eigen verlangens en gevoelens kom je misschien tot de conclusie dat wat je nu doet niet meer past in je leven. Dat sommige mensen misschien niet meer in je leven passen wegens hun manier van denken of leven. Dat is niet erg, maar juist noodzakelijk om de transformatie door te gaan. Het kan zijn dat werkverandering belangrijk is om meer in je eigen kracht te gaan staan, of dat je juist minder moet gaan werken en meer wilt gaan genieten van het leven. Luister hierbij vooral naar je ingevingen en je hartenwens. 
 

positiviteit 8 tips
Antwoord op jouw levensvragen

Wil je meer inzichten in je persoonlijke - en spirituele ontwikkeling?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 18-06-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten