Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoopKaartleggenContactVacature

Dromenvangers

De Indianen maken al eeuwenlang dromenvangers om slechte dromen tegen te gaan. Dromenvangers zijn er in allerlei soorten en maten, maar helpt het nou echt om een dromenvanger te gebruiken tegen slechte dromen? Ervaar het zelf, en wie weet slaap je beter en heb je geen slechte dromen meer.Wat is de betekenis van een dromenvanger?

 De Indianen geloven dat de slechte dromen worden gevangen door de dromenvanger en alleen de mooie dromen hun doorgang kunnen vinden. Er zijn tal van verschillende dromenvangers te koop, variërend van 5 euro tot honderden euro’s, maar het gaat niet zozeer om de prijs, je kunt een dromenvanger met een beetje creativiteit ook zelf maken.
 
 

Hoe ziet een dromenvanger eruit?

De dromenvanger is in vele varianten te vinden, merendeels bestaat een dromenvanger uit een ring waarbij een web gespannen wordt, in het midden van de ring zit er een opening zodat de goede dromen erdoor kunnen. Een dromenvanger kan onder in de dromenvanger veertjes, ketting, of schelpen bevatten. Dit maakt elke dromenvanger uniek. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen dromenvanger te maken met je eigen persoonlijke herinneringen. Zoals bijvoorbeeld een mooie ring of ketting die je hebt ontvangen, of je eigen schelpen die je bij de zee hebt gevonden. 
 
 

Hoe reinig je een dromenvanger?

De dromenvanger zorgt er dus voor dat alleen goede dromen doorgelaten worden. De traditie is dat je de dromenvanger reinigt door deze in de zon te hangen. De zon zorgt ervoor dat de slechte dromen worden weggehaald en uit de dromenvanger worden gehaald. Hangt je dromenvanger niet in de zon? Dan kun je deze bijvoorbeeld ook met wierook reinigen.

 
 

Waar hang je een dromenvanger?

Een dromenvanger hangt vaak boven je bed, of aan de zijkant van je bed. Dit is een plek die vanouds wordt gebruikt om je dromenvanger neer te hangen. Natuurlijk kun je een dromenvanger ook op een andere plek hangen, zoals bijvoorbeeld voor het raam van je slaapkamer, zo ontvangt de dromenvanger ook direct in de ochtend het zonlicht. Naast je slaapkamer kun je ook je woonkamer voorzien van een dromenvanger of een andere ruimte. Een dromenvanger is met liefde gemaakt en heeft positieve intenties, er is niets gevaarlijks aan een dromenvanger. 


 

Ervaring dromenvangers

Annelies
‘Een droomvanger geeft meer rust bij mijn dochter in de nacht. Zij sliep slecht en droomde veel. Ik heb een dromenvanger aangeschaft en deze boven haar bed gehangen. Ze slaapt nu rustiger en heeft minder last van nare dromen. Of het echt door de dromenvanger komt dat kan ik niet zeggen, maar ik heb wel het vermoeden dat dromenvangers kunnen helpen, zeker als je spiritueel open staat voor hulp die je mag aanvaarden’  


 

Benodigdheden om zelf een dromenvanger te maken

Hoe speciaal is het om je eigen dromenvanger te maken? Of als een cadeau te geven aan een bijzonder persoon? Dit heb je nodig!
  • Een metalen ring, ongeveer 15cm doorsnede.
  • Macramé garen om het web te omwikkelen.
  • Kralen om veren te bevestigen onderaan de dromenvanger.
  • Iets wat je zelf mooi vindt, om aan jouw unieke dromenvanger toe te voegen zoals bijvoorbeeld schelpen.
  • Een wasknijper en lijm!
Leuk om samen te doen met je kind(eren).  Bekijk dit filmpje!


nachtmerries

Raadpleeg een spirituele coach als je nare dromen hebt

Wil je graag uitleg over jouw dromen? Onze mediums en paragnosten helpen je antwoorden te vinden. Op Spiritchat kun je zelfs spirituele coaches vinden die experts zijn in het uitleggen van dromen. Soms heeft een droom namelijk niet de betekenis die je denkt dat de droom heeft. 

 

Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat ✨ ⟶ 

 
Datum: 02-05-'22

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten