Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Wat is een droomuitleg?

» Spiritueel woordenboek » Droom uitleg 

droomuitleg
Tijdens het slapen zijn je hersenen nog actief. Zo kun je een droom levensecht ervaren. Sommige mensen dromen dat ze altijd in het donker zijn, en sommige mensen hebben altijd dromen in het licht. Soms weet je niet of je gedroomd hebt, of niet. Dromen kunnen je ook angstig maken. Zeker wanneer je vaak een terugkerende droom hebt, die je niet kunt verklaren. Een droomuitleg geeft een verklaring aan jouw droom. 


Droomfases

Dromen doe je in verschillende fasen tijdens het slapen. De eerste fase is, de overgang naar waak- slaapsituatie. In deze fase blijf je een korte periode, ongeveer vijf minuten. Je raakt ontspannen, en je lichaamstemperatuur daalt iets. Je ogen maken nu langzame bewegingen. Je ogen draaien net zoals op een moment dat je tegen je slaap vecht en je ogen open wilt openhouden. De langzame oogbewegingen noemen we: slow eye movements. In de eerste fase kun je een schok voelen waar je wakker van schrikt, en een geluid kan je ook wakker laten schrikken. Dit komt omdat je in de overgangsfase verblijft die naar het daadwerkelijke dromen toegaat.


Tweede slaap fase

Wanneer je door de eerste droomfase bent, kom je in de tweede slaap fase en dat is de diepere slaap. Je begint nu te slapen en deze fase duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Daarna kom je in de de volgende fases terecht.. het daadwerkelijke slapen. Je zal niet meer zo makkelijk wakker worden van alles om je heen, en je ademhaling is regelmatig. In deze periode begint je lichaam zijn krachten weer aan te vullen. Na deze fase komt de REM slaap. Dit wordt ook wel de droomslaap genoemd. Je hersenen zijn actief tijdens deze fase, terwijl je spiergroepen in ruststand zijn. 


REM slaap

Tijdens je REM slaap, droom je het meest. In deze dromen kunnen verschillende situaties, en personen aanwezig zijn. Dit kan soms leiden tot levensechte dromen. Soms weet men waar de dromen over gingen, terwijl anderen ze sneller kwijt zijn. In terugkerende dromen kunnen boodschappen verborgen zitten, die je juist wilt leren begrijpen. 
 

Dromen opschrijven

Het kan lastig zijn om je dromen te onthouden, en daar de boodschap in te vinden. Als je een droom niet kunt onthouden, kun je (als je wakker wordt) je droom opschrijven. Er zijn veel mensen die hun droom snel opschrijven als ze wakker worden om op deze manier een droom uitleg te kunnen krijgen over hun specifieke droom. Het is niet altijd eenvoudig om een droom uit te leggen, doordat er soms meerdere boodschappen in 1 droom kunnen zitten. Droomuitleg specialisten bij Spiritchat kunnen je helpen de betekenis in jouw droom te vinden. 



Droom of nachtmerrie?

Tussen een leuke droom, en een nachtmerrie zit een groot verschil. Een nachtmerrie kan te maken hebben met een onverwerkte trauma, of bepaalde angsten rondom een specifieke situatie. Ook deze dromen of liever nachtmerries genoemd kunnen terugkeren. Dit kan je enorm onrustig maken, waardoor je liever niet meer gaat slapen. Dat laatste is natuurlijk geen optie, want slapen is enorm belangrijk. Probeer bij nachtmerries geen spannende films in de avond te gaan kijken, want alles wat je voor je slapen doet kan je droom en dus nachtmerrie ook beïnvloeden. Zorg ervoor dat je een rustige sfeer maakt in huis, en zet bijvoorbeeld een uur voor het slapen meditatie muziek op. Mediteren geeft meer rust en kan positieve energie versterken. Lees meer over mediteren


Droomuitleg

Start een gratis kennismaking-chat met één van onze droomuitleg experts.
Ontvang eerlijke en betrouwbare antwoorden en inzichten.

  Gratis proefchat
  Erkende mediums, astrologen.
  Gratis gesprek verslag

Start jouw reading ✨ 


 



Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten