Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Holistisch

» Holistisch

Vanuit spiritueel oogpunt is holistisch alles verbindend. Dat wil zeggen dat er niet specifiek naar 1 aspect wordt gekeken, maar alles verbonden is. Alles is energie en staat in verbinding met elkaar. Dat wil ook zeggen dat actie – reactie altijd plaats vindt en dat vanuit holistisch oogpunt wordt gekeken wat dit met je doet en hoe jij je daarbij voelt. Dit zorgt ervoor dat er compleet beeld wordt gecreëerd Tenslotte staat alles met elkaar in energie verbonden, en is het belangrijk om jezelf in ware aard te leren zien.

 

Holistisch betekenis

Wanneer je druk bezig bent om welvaart in je leven te creëren geeft dit vaker een mentale en fysieke druk. Geluk zit niet in materialisme, maar vanbinnen in jezelf, de kijk op het leven, hoe je bent behandeld, waar je naartoe wilt in het leven en welke verbindingen je aangaat of vermijd. Wanneer je je meer focust op de kern zorg je vanuit het holistische oogpunt goed voor jezelf waardoor je anders in het leven gaat staan. Ontvankelijker voor alle energie die je welzijn bevorderd. 
 
 

Drie belangrijke holistische zaken

  1. Vanuit energie en gevoel werken
  2. Zorg dragen voor je lichaam, geest en ziel
  3. Gelijkgestemde mensen
 

Welvaart en geluk

Door een holistische levensstijl te creëren zorg je als het ware voor een balans tussen je geest en lichaam. Hierdoor focus je dus meer op je intuïtieve zijn waardoor er ruimte komt voor je gevoel en denken, gecombineerd met je handelen. Op deze manier begeef je jezelf op een hogere trilling die automatisch welvaart en geluk aantrekt, doordat je je omringt met zaken die je hart een sprongetje laten maken.

 

Veilige thuishaven 

Door holistisch te leven zorg je ervoor dat je jouw eigen veilige thuishaven bent. Er wordt een hoger bewustzijn gecreëerd van alles om je heen en wat er binnen in jou speelt. Het niet langer wegdrukken van emoties, en blokkades leren op te lossen bij jezelf zal je een ander leven gaan leiden. Hierdoor ontstaat er een vernieuwde en gezondere visie en kun je echt dicht bij je eigen kern (authenticiteit) komen. 

 

Trauma’s en een holistische levensstijl

Zoals eerder benoemd onderdrukken we vanuit kinds af aan zaken die voor onze kern juist belangrijk zijn. Vanuit een holistisch oogpunt is dit juist not done. Deze emoties zijn er tenslotte niet voor niets en ontstaan ergens uit. Een natuurlijk afweermechanisme. Door jezelf te focussen op prestatie, en aanzicht ontwikkel je patronen die lastig zijn te doorbreken. Wanneer je een holistische levensstijl aan wilt gaan is het belangrijk om ook je trauma’s onder ogen te komen. Te bekijken wat dit met je doet in het dagelijkse leven. Door het niet langer te onderdrukken kom je tot een oplossing die blokkades kan oplossen waardoor je een gelukkig leven kunt leiden zoals jij zelf graag zou willen. Je geest, je ziel en lichaam vormen samen één grote krachtbron om je leven te vervullen met liefde en licht. 
 
 

Wat eerder is aangeleerd vervangen voor een gezond gewenst patroon

Sommige zaken die we aanleren passen eigenlijk helemaal niet (meer) bij ons. Toch blijven we hier soms in hangen doordat het veilig en vertrouwd voelt doordat we dit gedeelte van onszelf kennen. Echter zie je vaker dat dit aangeleerd gedrag is, een bescherming van of iemand anders, of zelf ontwikkelt. Door uit je comfortzone te treden en open te staan voor wie jij écht bent, en wat je écht voelt, en waar je naartoe wilt ontstaat er een nieuwe weg, een nieuw leven.


Holistisch levensvisie meer geaccepteerd

In de gezondheidszorg zijn er steeds meer specialisten vanuit holistisch oogpunt werken. Hierdoor ontstaat er maatschappelijk meer acceptatie. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer mensen hun eigen holistische kijk aan elkaar durven te vertellen. Deel zeker ook jouw eigen visie, en vertel wat je voelt. Hierdoor creëer je verbondenheid met de ander, en wordt de wereld een mooier plekje voor ons allen.
 

holistisch
Wat kan ik doen om meer in mijn kracht te komen?

Krijg meer inzichten in jouw leven door met onze spirituele coaches in contact te treden.
Ervaren en deskundige mediums, paragnosten en lifecoaches staan voor je klaar.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

 


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten