Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Karmische relatie

» Karmische relatie

Hoe herken je een karmische relatie
Een karmische relatie komt vaak voor in een mensen leven en heeft te maken met karma. Dit betreft een liefde waarbij er een sterke connectie wordt ervaren, maar niet voor altijd is. De lessen die geleerd moeten worden in dit leven. Hoe herken je een karmische relatie, en waar is een karmische relatie goed voor? Een karmische relatie valt te herkennen aan een sterke verbondenheid, en veel ups-and-downs. Het evenwicht in de relatie is vaak ver te zoeken, en de onzekerheden, ervaringen van beide spelen in de relatie een grote rol. Bijvoorbeeld jaloezie, dominantie, en verlatingsangst. Toch kenmerkt een karmische relatie zich in een gevoel van eenheid, en het voor altijd samenblijven. 
 
 

De connectie van een karmische relatie

karmische relatie kenmerken
Wanneer je in een karmische relatie zit denk je elkaar te kunnen verbeteren, waardoor de relatie voor altijd zou kunnen zijn. Echter loop je in een karmische relatie tegen de valkuilen van elkaar aan. In deze relatie is het belangrijk om de lessen die geleerd moeten worden op je te nemen. Een karmische relatie kan zeer emotioneel en intens zijn doordat er vaak sprake is van aantrekken en afstoten. Je kunt het zien als: je kunt niet met elkaar, maar zeker ook niet zonder elkaar. 
 
 

Horen jullie bij elkaar?

Ontdek wat de tarot over jullie relatie zegt. Erkende mediums helpen je met hun inzichten verder.
Start een gratis proefchat.
Start jouw reading ⟶   

Kenmerken van een karmische relatie

Een karmische relatie heeft vaak een aantal duidelijke kenmerken. Bekijk hieronder welke kenmerken dat zijn.
 • Aantrekken afstoten / knipperlicht relatie
 • Heftige en intense emoties
 • Angsten die je op elkaar projecteert
 • Afhankelijkheid van elkaar
 • Herhalende fouten oftewel een patroon
 • Het slechte in elkaar naar boven halen
 • Sterke verbondenheid – het gevoel dat je voor altijd samen blijft
 

Helen van levenservaringen

Een karmische relatie ontmoet je in je leven doordat er bepaalde patronen zijn ontstaan en nog zaken zijn vanuit je vorige ervaringen die geheeld moeten worden. Dit kan ook vanuit een vorig leven zijn. Een karmische relatie leert je dus eigenlijk aspecten van jezelf die je of niet erkent, of niet eerder hebt kunnen zien. Hierdoor kom je meer in je eigen kracht te staan. Dit alles is uiteraard een proces dat een aardige tijd in beslag kan nemen, maar nodig is voor je verdere levenspad. Een karmische relatie is dus noodzakelijk om te groeien richting een evenredige en volwaardige liefde richting jezelf, het leven en een partner.
 
 

Hoe maak je jezelf los van een karmische relatie?

Je kunt jezelf losmaken van een karmische relatie door jezelf op waarde te schatten, je niet meer te laten leiden door wat je ziet. Treed naar binnen en bekijk vanwaar je gevoelens komen. Bekijk hoe je bepaalde ontstaande patronen kunt vervangen voor gezonde en gebalanceerde patronen. Door te gaan kijken hoe jij op je partner reageert vanuit welke ervaring of emotie kun je ook de afsluiting maken in de karmische relatie. Hierdoor ontstaat er zelfkennis, empathie voor jezelf en de ander waardoor je verder kunt met de geleerde lessen. Het ontdekken dat de connectie zelf nooit verloren zal gaan, maar beide wel verder het levenspad belopen. 
 • Probeer meer te focussen op het grotere geheel
 • Bedenk jezelf dat er niets verloren gaat in energie
 • Schrijf je gevoelens op zonder verwijt
 • Bedenk wat je ervan leert of wat je al geleerd hebt
 • Vergeef jezelf voor wat je denkt niet gedaan te hebben

Start jouw reading ⟶ 

Dit vind je vast ook interessant:Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten