Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Liefdesverdriet? Dit kun je beter niet doen

Als je hart gebroken is door een geliefde gaat dit vaak gepaard met veel verdriet en wanhoop. Door de wanhoop en liefdesverdriet kun je soms achter iemand blijven aan lopen. Lees in dit blog wat je beter niet kunt doen als je liefdesverdriet hebt.

 
 

1. Een appje sturen

Doordat de emoties soms hoog oplopen en je wellicht meer antwoorden wilt van je ex, kan het juist averechts werken als je jouw ex een appje stuurt. Probeer het app contact te voorkomen, en bescherm jezelf.


 

2. Probeer je ex met rust te laten

Probeer je ex met rust te laten en hem of haar juist niet te benaderen. Langs fietsen of langs rijden heeft geen zin. Over een periode zal je terug kijken op dat gedrag en je hoogstwaarschijnlijk schamen.


 

3. Bel je ex niet als je alcohol op hebt

Als je gedronken hebt kan het zijn dat emoties die je eerder kon onderdrukken ineens de kop opsteken en je besluit je ex te bellen, niet doen! Het geeft vaak meer confrontatie en schaamnte dan je in eerste instantie voor ogen had.


 

4. Neem geen wraak op je ex

Met elke actie geef je jouw ex de aandacht die je eigenlijk niet meer wilt geven. Uiteindelijk is de relatie niet voor niets over toch? Neem geen wraak op je ex, uiteindelijk is het beter je focus te verleggen op positieve aspecten in jouw leven. Tenslotte is het zo dat als er een deur dicht slaat er nieuwe voor je open gaan.


 

5. Volg je ex niet op social media 

Als je je ex blijft volgen kun je niet verder met je eigen leven, en blijft je focus teveel liggen op oud zeer. Neem de tijd om te helen, en verwijder zijn of haar social media kanalen. 


 

Hulp bij liefdesverdriet

Soms is er niemand om je bij te staan tijdens dit verdriet en heb je het gevoel alleen met je verdriet te zijn. Onze coaches kunnen jou verder helpen met al jouw vragen, en bieden een luisterend oor. Blijf niet rond lopen met liefdesverdriet. Praat met een vertrouwelijk persoon over je emoties, zo kun je weer door met je eigen leven.


 

Leren ontspannen

Tijdens liefdesverdriet lijkt soms de wereld onder je voeten vandaan te zakken, maar het is niet het einde van de wereld. Ondanks dat wel zo kan voelen. Misschien blijf je achter met veel vragen, en voel je je onbegrepen. Probeer juist met vrienden en familie af te spreken om zo wat afleiding te krijgen. Blijf over je gevoelens praten, en als je vrienden en familie hier minder zin in hebben, raadpleeg dan iemand die voor je klaar staat en hier geen problemen mee heeft. Alleen door er doorheen te gaan en voor jezelf goed te zorgen kun je makkelijker en sneller verder met je eigen leven. 


 

Tips voor liefdesverdriet

1. Plan een leuke avond uit met vrienden
2. Lees een goed boek
3. Praat over je verdriet
4. Ga naar de kapper 
5. Ga gezellig shoppen met een goede vriend(in)
6. Schrijf op wat je in het vervolg verwacht van een partner, en van jezelf


 

Onthoud dat…

Iedereen in zijn of haar leven weleens een verlies mee maakt, die ontzettend veel verdriet met zich mee brengt. Het is belangrijk om te kunnen leren van hetgeen wat niet werkte, om zodoende in de toekomst een mooier leven te kunnen creëren. Er gaan nieuwe deuren voor je open, focus je op het positieve.

relatie vragen
Vragen over de liefde?

Zit jij met liefdesverdriet of heb je vragen over de liefde? Blijf er niet mee rondlopen, en start jouw reading met een paragnost of medium op Spiritchat.
Krijg antwoorden en inzichten mee, en sta weer in je kracht!

Start jouw reading ❤️ ⟶ 

Datum: 30-05-'22

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten