Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Meditaties

 
Meditaties zijn een hulpmiddel om meer rust te creëren in je leven. Een meditatie is een vorm van een spirituele oefening, en alle religies hebben een verschillende vorm van mediteren.  Mediteren kun je dagelijks, wekelijks of maandelijks doen. Het is wat jij prettig vindt. Meditaties zijn er in verschillende vormen. Zo heb je een begeleide meditatie of kun je meditatie oefeningen doen, deze meditatie oefeningen kun je dan weer in je dagelijkse leven gebruiken wanneer nodig. Door te mediteren kun je in moeilijke en onrustige tijden weer harmonie ervaren in jouw leven. Wat is een meditatie?

Meditatie komt veel voor in het hindoeïsme en boeddhisme, en kent verschillende vormen. Een meditatie is een belangrijke methode om de doelen te bereiken die men voor ogen heeft. Stel je voor je wilt meer rust en harmonie ervaren in je geest en in je lichaam dan kan bepaalde muziek hierbij helpen. Deze meditatie muziek is vaak met zorg samengesteld. Door bepaalde klanken in deze muziek kun je beter tot jezelf komen, en de rust ervaren. Mediteren helpt ook veel bij angst en stress. Mediteren is voor veel mensen een uitkomst om gefocust te blijven op hun persoonlijke doelen, en deze te bereiken. Meditatie betekent: Denken.

 
 

Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Naast het chatten met een medium kun je gratis een kaart kiezen en jouw persoonlijke boodschap direct online lezen. Bekijk ook: horoscoop vandaag

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen1. Wanneer kan ik het beste mediteren?

korte meditaties

Je kunt eigenlijk elk moment van de dag mediteren. Er is geen best moment, dan behalve wanneer jij zelf ervaart dat je baat hebt om te mediteren. Mediteren kun je dus in de ochtend, middag of avond doen. Wanneer je onrust ervaart kun je een ontspannende meditatie starten, en wanneer je behoefte hebt om je dromen te manifesteren, en hier meer concentratie op te leggen kun je gaan voor een affirmatie meditatie. Er zijn wel mensen die bijvoorbeeld onrustig opstaan in de ochtend, voor hen is het belangrijk om dan ook in de ochtend een meditatie te starten zodat zij meer rust kunnen ervaren en weer meer in balans komen met het hier en nu, en uiteindelijk start je de dag dan ook in een andere vorm dan dat je bijvoorbeeld direct de televisie aanzet. Het mooie van meditaties zijn dat je er zelf een invulling aangeeft, en het elke keer een andere werking kan hebben. 


1.1 Buiten Mediteren

Je kunt er ook voor kiezen om je meditatie met bijvoorbeeld yoga buiten te doen. Een mooie en unieke combinatie om helemaal tot ontspanning te komen. Sommige mensen zoeken de natuur op en mediteren tijdens de zonsopgang. Prachtig, en zeer inspirerend. Het is een mooie manier om voor jezelf, je geest en lichaam te zorgen. Die we soms door alle drukte weleens vergeten..

 

Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Bekijk onze gratis kaartleggingen. Kies een tarot kaart op gevoel.

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen


2. Hoe weet ik welke meditatie passend is?

welke meditatie?

Er zijn veel meditaties op youtube te vinden die je kunt gebruiken, maar welke meditatie past bij jou? Je kunt gaan voor een chant in de meditatie, (een klank of woord met kracht uitgesproken vaak in een voor ons onbekende taal) om je meditatie krachtiger te maken. Er wordt veel gebruik van gemaakt in de meditaties van Spiritchat. Als je een onrustig gevoel hebt ga je voor een kalmerende, reinigende en positieve meditatie. Heb je behoefte aan ontspanning, het loslaten van stress dan ga je voor een relaxing, stress loslatende meditatie. In alle Spiritchat meditaties staat beschreven welke meditatie het is, zodat je direct weet welke het beste bij jou past. 

1. Ontspannende en slaap bevorderende meditatie (golden chant) ✨

2. Diepe reinging en kalmerende meditatie ✨

3. Concentratie en positieve energie aantrekken meditatie ✨


2.1 Verschillende meditaties

Om te kijken welke meditatie echt goed voelt, is het belangrijk om verschillende meditaties te proberen. Welke meditatie heeft het meest effect op je lichaam en geest? Dat is voor een ieder anders. Kies dus op je gevoel een meditatie, vaak zit je dan wel goed!


Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Naast het chatten met spirituele coaches, kun je ook kiezen voor een gratis boodschap van de engelenkaarten. Je leest direct online je boodschap.

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen


3. Welke muziek wordt er gebruikt voor meditaties?

mediteren YouTube

De muziek die voor meditaties wordt gebruikt is divers maar altijd met de intentie: meer rust te ervaren of juist een hogere trilling op te zoeken. De muziek die Spiritchat gebruikt voor haar meditatie filmpjes zijn van hoge kwaliteit, en bevatten spirituele hoge trillingen om het gewenste effect te krijgen. Spiritchat heeft dan ook met zorg samengestelde meditatie filmpjes met copyright muziek. Muziek is een energie die een verstekend effect kan hebben op hetgeen wat je verlangt. De klanken die gebruikt worden in meditaties begeleiden je naar meer rust, of juist als dat gewenst is naar meer energie. Kortom: welke muziek wordt gekozen is afhankelijk van het meditatie doel. Zo gebruiken we voor een een reingende meditatie (negativiteit weghalen en focussen op positieve energie) vaak een diepere klank, gecombineerd met een chant.

Voorbeelden zijn hiervan de Golden Chant! Ontspannende en slaap bevorderende meditatie (golden chant)✨Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Naast het chatten met spirituele coaches, kun je ook kiezen voor een gratis boodschap van de engelenkaarten. Je leest direct online je boodschap.

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen


4. Wat zijn meditatie oefeningen?

meditatie oefening

Meditatie oefeningen kun je gebruiken om meer rust te krijgen, en om meer in contact te komen met jezelf. Een meditatie oefening kun je combineren met een meditatie, maar je kunt een meditatie oefening ook zonder muziek uitoefenen. Een simpele meditatie oefening staat hieronder:

1. Ga (ontspannen) rechtop zitten met beide voeten op de grond.
2. Leg nu je handen neer zoals je dat prettig vindt, langs of op je bovenbenen, of op je onderbuik.
3. Sluit nu je ogen en adem eerst goed in en dan weer uit, herhaal dit 3 keer.
4. Blijf je nu goed anderhalve minuut concentreren op je ademhaling.
5. Als de tijd om is kun je langzaam je ogen open doen, en kun je even blijven zitten om te ervaren of het je rustiger heeft gemaakt.

Tijdens een meditatie oefening, zeker in moeilijkere tijden kunnen er emoties omhoog komen, probeer ze niet weg te duwen. Het kan wel prettig zijn om jezelf even terug te trekken als je wilt mediteren zodat je geen andere prikkels ervaart om je heen. Meditatie oefeningen kun je eigenlijk overal doen, zolang je maar de rust hebt om je te concentreren op jezelf, en je ademhaling. Je kunt aan de bovenstaande meditatie bij stap 4 ook affirmaties toevoegen. Je kunt denken aan hetgeen je juist wilt versterken. Affirmeer bijvoorbeeld meer rust, of affirmeer meer (zelf)liefde. Je kunt alles affirmeren, dus dit kun je invullen naar eigen wens. Zolang je maar in licht en liefde denkt. 

Naast deze mooie meditatie oefeningen, kun je natuurlijk ook een meditatie sessie starten met 1 van onze spirituele coaches. Onze spirituele coaches geven ook healing op afstand via de chat sessie, maar kunnen ook de meditatie voor je versterken. Daarnaast helpen onze Spiritchat meditatie filmpjes met het visualiseren van mooie positieve vooruitzichten door je mee te nemen naar prachtige bestemmingen tijdens je meditatie oefeningen.Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Naast het chatten met spirituele coaches, kun je veel informatie over spirituele onderwerpen vinden op Spiritchat.

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen


5. Helpt een slaap meditatie echt?

slaap meditaties

Een slaap meditatie kan je inderdaad helpen om rustiger te worden waardoor je makkelijker kunt gaan slapen. Vaak nemen slaap meditatie bepaalde stress en spanningen weg waardoor het gevoel van slaap meer naar voren kan komen. Slaap meditaties zijn vaak met prachtige instrumenten gemaakt die rustgevend werken op de geest. Een slaapmeditatie helpt dus wel degelijk om tot rust te komen en je sneller in slaap te brengen. 

Slaap je slechter, en voel je veel onrust in je hoofd en lijf? Probeer dan zeker eens een ontspannende en rustgevende meditatie voordat je naar bed toe gaat. Probeer dus geen televisie of andere prikkels meer tot je te nemen nadat je een slaapmeditatie hebt gedaan. Je kunt de meditatie video beluisteren, en de prachtige beelden bekijken, maar je kunt er ook voor kiezen om de slaap meditatie video alleen te beluisteren, en je te concentreren op alles wat positief is in je leven. Spreek je dankbaarheid uit, ook naar jezelf toe. Kom tot rust in een slaapmeditatie en bevorder je slaap zelf!


Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Naast het chatten met spirituele coaches, kun je veel informatie over spirituele onderwerpen vinden op Spiritchat.

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen


6. Waar vind ik ontspanning meditaties?

ontspannende meditaties

Er zijn veel kanalen waar je mooie en ontspannende meditaties kunt beluisteren. Op Spiritchat kun je na of voor een sessie gebruik maken van onze bijzondere en krachtige ontspanning meditaties geheel gratis en met zorg samengesteld voor jou. Je kunt dus eenvoudig terugkeren naar Spiritchat, en een meditatie aanklikken. Onze meditaties staan weergeven onderin de website, maar je kunt natuurlijk ook abonneren op ons youtube kanaal, waardoor je bij nieuwe meditaties direct een melding krijgt.

Klik hier om te starten met jouw ontspanning meditatie ❣️


Ontspannende en stress verlichtende meditaties
Maak een playlist voor jezelf, om in stressvolle of angstige momenten direct jouw meditaties bij de hand te hebben. Je kunt (onder toezicht) bijvoorbeeld ook kinderen kennis laten maken met ontspannende meditaties voor zij gaan slapen. Spiritchat meditaties zijn voorzien van mooie en passende bewegende video's die kinderen doen verwonderen over de prachtige wereld waar we met zijn allen mogen vertoeven. 


"Ontspannende video's kunnen veel inspiratie bieden aan hen die dat zo graag willen ontvangen vanuit het universum"

"In stilte denken vinden we oplossingen en antwoorden op onze vragen"


Voordelen van gratis Meditatie filmpjes op Spiritchat

Op Spiritchat vind je alles voor je spirituele groei en rust. Naast het chatten met spirituele coaches, kun je veel informatie over spirituele onderwerpen vinden op Spiritchat.

Gratis en met zorg samengestelde meditatie filmpjes
Chat met erkende mediums en paragnosten
Gratis proefchat en gratis kaartleggingen


7. Wat kosten meditaties?

Meditaties bij Spiritchat zijn altijd gratis, en daarvoor hoef je geen abonnement te hebben. Je kunt je geheel gratis abonneren op ons youtube kanaal en de video's toevoegen aan je eigen playlist om ze makkelijk te kunnen beluisteren. Het is een extra en gratis dienst vanuit Spiritchat om haar gebruikers te ondersteunen tijdens mooie en moeilijke momenten in hun leven. 
8. Mag je elke dag mediteren?

Ja zeker. Het staat een ieder vrij om te bepalen of zij 1 keer per dag mediteren of vaker. Mediteren is voor sommige een must om elke dag te doen om zich op die manier te kunnen blijven focussen op hun doelen, en evenwicht te bewaren. Sommige mensen voelen juist meer onrust als zij net beginnen met mediteren, vaak is dit doordat er nog veel losgelaten moet worden van de dagelijkse druk en verwachtingen om ons heen, en hebben minder behoefte om dit elke dag te doen. Je kunt zelf bepalen wanneer je start, hoelang de meditatie moet duren, en hoe vaak je dit per dag, week of maand wilt doen. 9. Kan mediteren gevaarlijk zijn?

Mediteren is uit licht en liefde, om juist meer balans en rust te ontvangen vanuit het universum en jezelf. Mediteren is niet gevaarlijk. Meditatie is er juist om meer positiviteit te brengen in jouw leven, en je te helpen om je doelen, en dromen te manifesteren. Zolang je alles zelf mag bepalen, en je niets wordt opgedragen is het positief en kan het bijdragen aan een evenwichtig leven. Lukt het je niet om de rust te vinden, ondanks meditatie, en heb je het gevoel dat je fysiek en mentaal vast loopt of problemen hebt? Raadpleeg dan altijd een arts.

Zit je met vragen over je liefdesleven, werk, of toekomst? Onze mediums en paragnosten staan voor je klaar om je inzichten mee te geven betreft jouw levensvragen. Mediums en paragnosten zijn allemaal gescreend en hebben ervaring om je kundig verder te helpen. Medische vragen beantwoorden onze spirituele coaches niet, daarvoor verwijst Spiritchat en haar coaches je altijd door naar een arts.

Start proefchat ⟶  Gratis proberen | geen abonnement10. Zijn alle meditaties even goed?

Een meditatie uitzoeken doe je op gevoel, kijkend naar welk doel je voor ogen hebt. Er zit verschil in meditaties, afhankelijk van wie de meditatie heeft gemaakt. Uiteindelijk zijn meditaties gemaakt om je te helpen het doel te bereiken wat je voor ogen hebt. In principe zijn alle meditatie even goed. Er zijn veel kanalen te vinden waar je meditaties kunt beluisteren. Zoek er 1 waar jij je prettig bij voelt, en waar je baat bij hebt.

Namasté "  Hindoeïstische begroeting die veel wordt gebruikt in meditaties, om elkaar welkom te heten in de meditatie of om elkaar te bedanken nadat een meditatie is afgelopen. 

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten