Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Edelstenen betekenis

 Maandelijks wordt er veel gezocht op de betekenis van edelstenen. Wat kunnen edelstenen bijdragen, of wat is de werking van edelstenen op ons systeem? Edelstenen zijn al heel oud, en worden gebruikt als hulpmiddel om een bepaalde energie te versterken, of bijvoorbeeld om energie te reinigen. Edelstenen zijn er in allerlei verschillende kleuren, en alle edelstenen hebben weer een andere werking. 
 
 

Angstige gevoelens

Heb je bijvoorbeeld last van angstige of onzekere gevoelens? Dan is de amethist of de seleniet edelsteen passend. Beide werken ontspannend en rustgevend. Daarnaast heeft een amethist een zuiverende werking, maar vergroot ook de spirituele vaardigheden van jezelf. Door een amethist bij je te dragen kom in je in contact met het hogere. Een amethist geeft meer inzichten in wie je bent, en stelt je in staat om meer tot de kern van je gevoelens te komen. Een seleniet werkt beschermend, en helpt bij spirituele groei, daarnaast helpt een seleniet bij het helen van trauma’s, en werkt het goed tegen vermoeidheidsklachten. 
 
 

Edelstenen

Er zijn veel edelstenen die je zullen verwonderen met hun werking. Maar welke edelsteen moet je dan kiezen? Het begint natuurlijk altijd bij je eigen intuïtie. Vaak spreekt een bepaalde edelsteen je al aan, en weet je onbewust al wat je nodig hebt. Toch kan het voorkomen dat je echt baat hebt bij een specifieke steen, die de juiste werking heeft voor jou. Het is belangrijk om eerst te weten welke stenen welke werking hebben, en wat het best past bij jouw situatie. 

 

Vragen over edelstenen? ✨

Heb je vragen over welke edelstenen het best bij jou passen? 
Of wil je graag meer inzicht in jouw leven? Start een reading met een medium naar keuze.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ Hoe reinig je een edelsteen?

Een edelsteen reinigen is belangrijk, omdat een edelsteen zich dan kan ontladen van alle energie die de steen heeft geabsorbeerd. Een goede manier om je edelstenen te reinigen is bijvoorbeeld bij een volle maan de edelstenen in een glas met water voor het raam te zetten. Of je kunt ze buiten neerleggen. Water werkt altijd reinigend, en helpt om de geabsorbeerde energie uit de steen te halen, waardoor de energie zijn werking niet verliest.
 

 

Edelstenen en hun betekenis

Hieronder vind je een aantal edelstenen en lees je welke werking ze hebben op ons systeem. 
 
 Fluoriet:
Een fluoriet edelsteen brengt meer evenwicht in je leven. Ze helpen bijvoorbeeld goed bij een psychische aandoening. Fluoriet is een steen die bijdraagt aan de balans van het geestelijke/fysieke. Fluoriet is een edelsteen die je helpt om geconcentreerd te blijven. 
 
 
edelsteen citrien
Citrien:
De edelsteen heeft een positieve werking op je zelfvertrouwen, en zelfliefde. Daarnaast werkt een citrien edelsteen positief bij angstige gevoelens, of depressies. De edelsteen trekt positieve energie aan, en noemen we ook wel de geluksteen. Citrien moedigt je ook aan om jouw rijkdom te delen met anderen.
 
 
 
edelsteen kunziet
Kunziet:
Heeft een sterke werking op je eigen mening. Kunziet helpt je om in liefde voor jezelf te gaan staan, en jezelf te waarderen zoals je bent. De steen draagt bij om angst te verminderen, zoals bijvoorbeeld bij een examen. Kunziet helpt je om te ontspannen, en realistisch te kijken.  
 

 
 
tijgeroog edelsteenTijgeroog:
Een tijgeroog edelsteen is een beschermende steen. De edelsteen versterkt inzicht, en intuïtie. De edelsteen heeft een positieve werking op zelfvertrouwen, en stimuleert actie. Tijgeroog staat voor het vergroten van je spirituele gaven, en hierop te leren vertrouwen. 
 


 
edelsteen jadeJade:
Een steen die helpt om je wensen en verlangens te verwezenlijken. Jade is een steen die een reinigende werking op ons systeem heeft. 
 

 
 
edelsteen agaatAgaat:
Dit is een edelsteen die helpt om je aura te reinigen, en stimuleert het logische denken. Agaat staan bekend om zijn helende en reinigende werking. 
 
 
 
  
Rozenkwarts: De rozenkwarts is de steen van de liefde, om liefde te ontvangen of aan te trekken. Maar de rozenkwarts staat ook voor de connectie met het universum, en heeft een helende werking op trauma’s. Het werkt positief op je zelfvertrouwen en zelfliefde. 
» Lees meer over de werking van andere edelstenen


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten