Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Mantra

» Spiritueel » Mantra

Wat is een mantra? Een mantra wordt gebruikt als een gedicht of een woord die krachtig is. Vaak wordt een mantra gebruikt in een meditatie om zodoende de focus op het grotere geheel te leggen. Mantra’s worden al heel lang gebruikt en hebben bijzonder veel kracht. Hiervoor is echter geen bewijs, maar dat is vaker zo met energie. Het is de kracht van je geest die je gebruikt om je te focussen op het grotere geheel, het universum.
 
 

Mantra betekenis

mantra betekent?
Een mantra komt vanuit India en zijn woorden in het Sanskriet. Deze oude taal in India werd in Mantra’s verwerkt als eerbied naar goden. Op deze manier focust men op dankbaarheid, zuiverheid en eerbied. Waardoor ze zich richten tot het hogere, en verder kijken dan eigen verlangens. 

 

Mantra’s leren gebruiken

Mantra’s kan je altijd gebruiken tijdens je meditatie. Ook jij! Er bestaan verschillende mantra’s in meditatie die je kunt gebruiken, en je kunt er uiteraard ook zelf 1 vertalen. अहं उच्चतरस्य लक्ष्यं करोमि betekent in het Sanskriet: Ik richt mij tot het hogere. Dit kun je herhalen op gevoel. Uiteindelijk zal je door naar je kern te treden meer open gaan staan voor je intuïtie, en hierdoor ben je in staat op energetisch niveau patronen te doorbreken. 
 

Positieve effecten van mantra’s

Een mantra uitspreken of zingen heeft veel impact in je energie. Woorden bevatten namelijk energie. Wanneer je je richt tot het hogere ook wel een god of godin voor sommige mensen genoemd treed je als het ware een gedeelte buiten jezelf (energetisch). Doordat je bewust bent van je eigen trilling kun je je leven veranderen. Mantra’s helpen je om uit je dagelijkse drukte te komen en tot je eigen kern te treden. Doordat je je richt op alles om je heen zorg je ervoor dat je je zorgen vergeet. Tijdens mantra’s richt je je niet op je eigen gedachten, maar juist op de energie. Alles om ons heen bestaat uit energie!
 
 1. Je staat sterker in het leven
 2. Je vergroot je bewustwording
 3. Je voelt je één met het universum
 4. Je ervaart een sterke liefde binnenin
 5. Je vorm een inspiratiebron
 6. Je kunt patronen doorbreken

Is een mantra verschillend ten opzichte van affirmeren?

Een mantra uitspreken of een affirmatie uitspreken hebben beide positieve effecten. Bij beide maak je gebruik van je energie en hogere trillingen. Alhoewel je bij affirmeren je meer richt tot jezelf en gebruik maakt van je energie om overvloed aan te trekken. Dit kan zijn in de vorm van zelfliefde, vertrouwen vergroten of patronen doorbreken. Richt je je bij mantra’s op het hogere doel buitenom jezelf. Bij een mantra ben je dus niet specifiek alleen bezig vóór en met jezelf, maar richt je je op goden en godinnen, en het universum omdat je weet dat je deel uitmaakt van het grotere geheel. Je richt je bij een mantra meer op hoe kan ik dienstbaar zijn, en je leert jezelf bevorderen en stimuleren op een ander niveau.
 
 • "Lam" - Lam is de bija-mantra die het aarde-element in het lichaam activeert. Het verbetert de werking van spieren, botten, tanden en vetten.
 • "Vam" - Vam is de bija-mantra die verband houdt met het waterelement in het lichaam. Het chanten roept de juiste voeding en bescherming van het lichaam op en vermindert hitte en pijn.
 • "Ram" - Het is de bija-mantra voor het vuurelement (agni tatva). Het chanten van Ram is goed voor het reguleren van je spijsvertering en de juiste toevoer van voedingsstoffen naar het lichaam.
 • "Yam" - Het is de bija-mantra voor luchtelement (vayu tatva). Deze bija-mantra kan helpen bij het reguleren van de stroom van prana en energieoverdrachten in je lichaam.
 • "Ham, Kham" - zijn de bija-mantra's van het etherelement. Door ze te chanten, kun je je gevoelens van liefde, energie en tijd in evenwicht brengen.
Start jouw reading ⟶ 


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten