Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Volle maan

» Volle maan

volle maan

Een volle maan vindt elke maand plaats. Het is een volle maan wanneer de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Een volle maan heeft dus te maken met de stand van de zon. Een volle maan is energetisch goed te voelen. De maancycli heeft veel invloed op ons mensen. 
 

Invloed op emoties

De volle maan kan invloed hebben op emoties. Er zijn 13 volle manen in een jaar. Een volle maan staat in een dierenriemteken. Wanneer een volle maan specifiek in jouw sterrenbeeld staat, kun je meer te maken krijgen met emoties. De invloed die de volle maan heeft op emoties komt door de sterke maan-energie.

 

Dierenriemtekens

De dierenriemtekens zijn ram, stier, tweelingen, kreeft, leeuw, maagd, weegschaal, schorpioen, boogschutter, steenbok, waterman en vissen. Wanneer de volle maan in jouw dierenriemteken staat, kun je last hebben van vermoeidheid, prikkelbaarheid en piekeren. De volle maan heeft een positieve werking om bijvoorbeeld nieuwe deuren te openen. Tijdens een volle maan kun je wel eerst last hebben van zorgen, en twijfels, alvorens nieuwe deuren zich kunnen openen. (Het oude moet eerst afgesloten worden) Een volle maan en haar krachtige energie (vrouwelijk) zorgen voor energie die blijft drijven, zoals water… richting onze levenslessen. 

 

Oude aspecten

Volle maan geeft als het ware bewustzijn van hetgeen we ook vaak wegstoppen. Het kan dus zeer confronterend zijn. Een aantal dagen vóór de volle maan kun je al last hebben van minder goed kunnen slapen, of levensechte dromen. Ook kun je ná de volle maan nog last hebben van overprikkeling. Je kunt emotioneler reageren op situaties of mensen.

 

Ondersteuning

Tijdens een volle maan of rond de periode van volle maan kun je onrustiger zijn. Je kunt meerdere vragen hebben, zoals: wat is de volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. De maan cycli staat namelijk onder andere voor onze spirituele, en persoonlijke ontwikkeling. Het bewustzijn van wie we zijn, vanbinnen. Ben je benieuwd wat onze astrologen, mediums, en spirituele coaches voor jou doorkrijgen? Start je proefchat met erkende en ervaren spirituele coaches!
Start proefchat ⟶ 


Verschillende fases

De volle maan kent verschillende fases zoals de nieuwe maan, de jonge maansikkel, het eerste kwartier, de wassende maan, de volle maan, een afnemende maan, het laatste kwartier en de asgrauwe maan. In totaal acht verschillende maanfases. Het meeste effect op onze energie heeft de volle maan. 
 

Nieuwe maan: Tijdens een nieuwe maan kun je jouw wensen op papier schrijven! 

Wassende maan: Dit is een periode om over te gaan tot daadwerkelijke daden. Wat je tijdens nieuwe maan bijvoorbeeld opschrijft.

Afnemende maan:
Tijdens een afnemende maan is het goed om oude patronen los te laten, waar je bijvoorbeeld over piekert. Ook hierbij kan schrijven of mediteren helpen.


 

Bloedmaan

Bij een bloedmaan komt de aarde tussen de zon en de maan in te staan,waardoor de maan in de schaduw valt van de aarde. Dit wordt ook een maansverduistering genoemd. De aarde houdt het zonlicht tegen. Ben je benieuwd naar alle volle maan datums van dit jaar? Bekijk dan de volle maan kalender
 
 


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten