Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Werking van chakra's en stenen

Er zijn 7 chakra's. En toch gaat de chakra genezing uit van 114 chakra's die zijn verdeeld over de 7 hoofdchakra's de 21 lagere chakra's en 86 micro chakra's, deze chakra's staan allemaal in verbinding met elkaar door energie

 Er zijn 7 chakra's. En toch gaat de chakra genezing uit van 114 chakra's die zijn verdeeld over de 7 hoofdchakra's de 21 lagere chakra's en 86 micro chakra's, deze chakra's staan allemaal in verbinding met elkaar door energie 
 
 
 

Zijn chakra's met geboortestenen te stimuleren?

Absoluut. En zeker als we ons gaan verdiepen in welke steen een mooie bijdrage geeft in healing energie op het gebied van de problemen die we ervaren. Denk aan te gestrest of te weinig balans in ons leven in ons innerlijke systeem als het ware wat je in energie ervaart als mens.
 
Dus met een prachtige steen kun je zeker je chakra's motiveren door bijvoorbeeld open te gaan staan of juist meer bescherming te bieden. Ook ben ik er van overtuigd dat je absoluut niet hoeft te kiezen voor jouw specifieke geboortesteen, maar je willekeurige keuze vaak beter stimuleert, onder bewust weten we wat goed voor ons zelf is voor onze energie. 
 
 
 
7 chakra's 
❤ Muladhara Chakra – Wortel Chakra. Rood
 
❤ Swadhishthana Chakra – Sacraal Chakra Oranje
 
❤ Manipura Chakra – Zonnevlechtchakra Geel
 
❤ Anahata Chakra – Hart Chakra groen
 
❤ Vishuddha Chakra – Keel Chakra blauw
 
❤ Ajna Chakra – Derde Oog Chakra Indigo
 
❤ Sahastrara Chakra – Kruin Chakra  Paars /goud
 
 
 
Kruinchakra: amethist, bergkristal, celestien, citrien, goud, kunziet, seleniet
 
Voorhoofdchakra / Derde oog: amethist, fluoriet, lapis lazuli, sodaliet
 
Keelchakra: aquamarijn, celestien, blauwe chalcedoon, lapis lazuli, turkoois
 
Hartchakra: aventurijn, eldariet, jade, kunziet, rozekwarts, watermeloentoermalijn
 
Zonnevlechtchakra: citrien, rozekwarts, tijgeroog
 
Heiligbeenchakra: carneool, citrien, maansteen, rhodochrosiet, tijgeroog
 
Basischakra: agaat, git, heliotroop, hematiet, jaspis, onyx
 
 
 

Bekijk hieronder waar welke steen aan kan bijdragen voor jou ❤

 
 
Amethist: zuiverend en beschermend, vergroting van je spirituele vaardigheden. Contact te maken met het hogere. Geeft inzicht in gevoel. Brengt verlichting in trauma en verlies. Goed voor hoofdpijn, migraine en slaapproblemen. Heeft een positieve werking op je zenuwstelsel en de hersenen.
 
 
Bergkristal :energie en healing reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op ook een goede steen om andere stenen te stimuleren in hun werking : Beschermt de aura reinigt de chakra's en brengt de chakra's in balans. Helpt voor helderheid bij denken en versterkt het concentratie vermogen. Bergkristal is zuiverend, vitaliserend, verkoelend. pijnstillend, koorts verlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.
 

Celestien: Engelensteen genoemd het werkt bevorderend bij contact in het spirituele.Inspiratie en wijsheden. Kalmerend, spierontspannend en goed voor restless legs. De edelsteen zorgt er ook voor dat mensen met ADHD makkelijker rust vinden. Goed voor positieve werking op menstruatieklachten. Wekt energie op & is dus goed voor vermoeidheid
 
 
Citrien : Is een zonnige en warme steen. Is bevorderend voor zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Helpt angsten fobieën en depressies te overwinnen. Het heeft een goede werking op positieve energie. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. Beschermt en reinigt de chakra's. Stimuleert de spijsvertering en draagt positief bij op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom. Citrien kan verwerkt worden tot een elixer en dit werkt met name goed bij menstruatieklachten en in de overgang.
 
 
Kunziet : Bevordert een sterke wil. Helpt jou om voor je eigen mening in liefde uit te komen. Goed voor je eigen waarde. De juiste steen voor plankenkoorts ,faalangst of examenangst. Helpt je om gefocust te zijn en helder te denken. Helpt bij ontspannen ook bij perfectionisme. Goed voor doorbloeding bij bloeddruk en voor je hart. Trillen en beven vermindert bij het dragen van kunziet.  Maag lever en spijsvertering ook daarvoor werkt kunziet helend. En heeft het een gunstige werking op je spieren.
 
 
Seleniet:  Werkt beschermen ontspannend en rustgevend. Werkt bevorderend bij spirituele groei. Bevorderd contact met gidsen. Is inzichtgevend. Reinigt de aura. Fysiek en mentaal bevorderend in positieve energie. Bevorderend voor het helen bij trauma's. Werkt kalmerend en haalt vermoeidheid weg. Heeft een positieve werking op de vruchtbaarheid. Beschermd bij hormoonschommelingen, tegen negatieve emoties.
 
 
Fluoriet: Brengt evenwicht in je lichaam je geest en je ziel.  De juiste steen voor ‘nieuwe tijds ziekten’ zoals ADHD en andere psychische storingen. Het betreft een stabiliserende steen. Is goed voor angst en het weghouden ervan. Bevorderd het concentratie vermogen, beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling. Heeft een positieve werking op gewrichtsproblemen. Verlicht zenuwpijn en heeft een positieve straling richting tanden en botten. Heeft een gunstige werking op je huid en de slijmvliezen met name van de ademhalingswegen
 
 
Lapis lazuli:  Voor spirituele ontwikkeling en zuivere communicatie. Geeft innerlijke rust en wijsheid. Is bevorderend voor spiritueel reizen. Helpt bij het uiten van je eigen emoties en heeft de werking direct op je keel chakra. De steen Lapis Lazuli staat bekend als de vriendschapsteen en draagt positief bij in vriendschappen en in de liefde. Helpt voor oprechtheid en waarheden te vinden en te accepteren. De steen helpt je met de weg terug richting jezelf , de kern. Helpt bij klachten zoals aften stembanden, strottenhoofd en schildklier ,migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Ook kan de steen positief bijdragen aan het stoppen met nagel bijten.
 
 
Sodaliet  voor inzichten en trouw aan jezelf zijn. Geeft kracht en steun bij het doorbreken van mentale/geestelijke patronen. Versterkt rationaliteit en objectiviteit. Draagt bij aan het channelen. Beschermt tegen elektromagnetische stralingen en is een juiste steen voor inzicht gevende meditaties. Empathie en voor jezelf te gaan staan. Helpt bij klachten bij de keel en koorts en bloeddruk verlagend 
 
 
 
 
Tijgeroog: Is een steen die graag door ouders wordt gegeven aan hun eigen kinderen. Het is ook een sterke beschermsteen die energie richting de ziel en universum versterkt. Voor inzicht en bescherming. Gevoel van eenheid, Yin & Yang rust en vrede. Verhoogde intuïtie en paranormale gave. Geeft kracht , moed en vertrouwen aan de drager. Goed voor depressieve gevoelens. Heeft een positieve energie richting je keel ,verkoudheid ,ogen, spanning , en geslachtsorganen en astma.
 
 
Aventurijn: De rust steen hij zorgt voor een prettige rust. De steen kalmeert en beschermt. Helpt het hart chakra te openen. Ideale steen bij het positieve naar je toetrekken dat in wat je wenst. Balans voor emotie/spiritueel/fysiek. Zorgt voor balans in de vrouwelijke en mannelijke energie. Werkt positief op een goede nachtrust ook doordat het 'malen' van gedachtes stopt. Het stilt de pijn en werkt ontstekingsremmend. Helpt bij migraine ,stotteren en blozen.  Helpt ook bij bot problemen
 
 
Jade: Een droomsteen en helpt bij je dromen aan te trekken. Het helpt geluk aan te trekken. Een magische steen. Werkt sterk reinigend. Positieve werking op de nieren , en de blaas het zenuwstelsel , vruchtbaarheid en bij de bevalling
 
 
Rozenkwarts: Voor een sterke connectie naar het universum en de aarde. Helende energie richting trauma's. Werkt op je hart chakra en trekt mooie liefdevolle vriendschappen en relaties aan. Bevorderd zelfvertrouwen eigen liefde en zelf acceptatie. Bevorderd ook empathie en behulpzaamheid.  De steen heeft een gunstige werking als je last hebt van duizelingen borst en lonkwalen en verwardheid. Ook de juiste steen bij ouderdomsziektes zoals Parkinson en Alzheimer. Het geneest emotie op een liefdevolle manier. 
 
 
Turkoois  : de steen voor spirituele groei. Balanceert de chakra's. Helpt de ziel in het uiten van emoties. Beschermt tegen negatieve energie/straling. Werkt positief op vertrouwen vergroten vanuit jezelf. En werkt goed bij depressie gevoelens , reumatiek verlicht krampen en pijn. Virusinfecties en de maag & de ogen. Werkt ontgiftend.
 
 
Agaat: helpt om je aura schoon te houden stimuleert rationeel en logisch denken. Brengt balans. De steen om te dragen bij zwangerschap goed voor moeder en kind. Bescherming van de baarmoeder en het stimuleren van groei. Werkt helend op baarmoederproblemen. Heeft een positieve helende energie richting problemen zoals diarree, verstopping , blaas , ogen en bloedvaten en stimuleert de stofwisseling. Spataderen of allergische reacties werkt de steen ook helend tegen. 
 
 
Hematiet: de steen die negativiteit tegengaat en vervangt ze door harmonie en vredigheid. Werkt in energie positief richting verslavingsproblematiek en dwang handelingen. Geeft steun. Vergroot je wilskracht en zelfrespect. Is een goede steen bij het naar buiten reizen vanuit je lichaam heeft een beschermend & aardend effect. Versterkt de mannelijke kant. Versterkt de concentratie en geheugen. Goed voor de bloedsomloop , angsten , slapeloosheid, zorgen, nieren ,breuken ,koorts en ze helpt handen en voeten te verwarmen. 
 
 
Onyx: draagt bij in moeilijke tijden. In tijde van stress biedt de steen rust en kracht. standvastigheid, volharding, zelfvertrouwen. Geneest oude liefdes verdriet, haalt trauma's omhoog om ze te helen. Herkent en integreert tegenstellingen.  Het schept evenwicht tussen yin en yang. Goed voor botten hoge bloeddruk en een zwak hart. Helpt bij tranende ogen en etterende wonden & is goed voor de luchtwegen. Stimuleert de haargroei. Verhoogt spirituele inspiratie. 
 
 
Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg in medische gevallen altijd een arts.
Datum: 30-11-'-1

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten