Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

3 redenen waarom verwachtingen je kunnen tegenhouden om je dromen te realiseren

Wanneer je veel verwacht van jezelf of van anderen, of wanneer er veel verwachtingen van anderen geprojecteerd worden op jou kan dit je tegenhouden om je dromen te realiseren. Hoe ga je hiermee om, en welke aanpassingen kun je maken?

Jezelf afsluiten is niet altijd gewenst doordat je alsnog je sociale contacten wilt bijhouden, maar je wilt je ook losmaken van alle energie die belemmerend werkt. Hooggevoelige mensen ook wel HSP mensen genoemd zijn vaker geneigd zichzelf weg te cijferen, doordat ze meer de focus leggen op hoe een ander zich voelt, en hier graag naar handelen. Oftewel ze willen het graag iedereen naar hun zin maken.

Wanneer jij de persoon bent die juist veel verwacht van anderen of jezelf, ligt dit vaak in willen presteren omdat hier voldoening en geluk in gevonden wordt. Een vaak gezien patroon is dat er gedrag van verwachtingen omtrent prestaties is overgenomen vanuit opvoedkundig oogpunt. Wanneer je dit patroon wilt vervangen is het goed om na te gaan welke gevoelens dit bij je oproept, en hierop een nieuw gezond patroon te ontwikkelen door controle leren los te laten, en je meer te richten op plezier, en het daadwerkelijke belang van het leven.

 

1. Prioriteiten stellen zorgt ervoor dat verwachtingen verdwijnen

Wanneer je meer focust op je eigen prioriteiten en aan de slag gaat met liefdevolle assertiviteit (nee leren zeggen) kun je al duidelijke veranderingen merken in je eigen energie, en ook in die van anderen. Door een prioriteiten dag lijst te maken of een week planning te hanteren zorg je voor overzicht, en geef je jezelf richtlijnen. Door je eigen wensen, behoeftes en dromen in kaart te brengen kun je al sneller tegen anderen ‘nee’ zeggen. Vaak wordt dit geassocieerd met een negatief gevoel, want je staat toch altijd klaar voor anderen? Echter is zelfliefde en acceptatie belangrijker om op een gezonde manier van anderen te houden!

 

2. Energie absorberen en leren reinigen 

Wanneer je veel omgaat met mensen die een sterke mening hebben bijvoorbeeld over jou en je visie, dromen of behoeftes kun je deze harde energie absorberen. Het verwachtingspatroon is vanuit deze mensen vaak gelijkgestemdheid in denken en voelen, maar dit kan enorm zwaar in energie liggen. Dit zorgt ervoor dat je vermoeider bent en zelfs aan jezelf kunt beginnen te twijfelen. Je zelfwaarde en vertrouwen nemen hierdoor af. In sommige gevallen is het gewenst om deze contacten te verbreken in andere gevallen lijkt dit nauwelijks een optie te zijn. Wat je kunt doen wanneer je het gevoel hebt dat je onder bepaalde omstandigheden er niet onderuit kunt komen is het leren reinigen van je energie. Hoe reinig je energie van anderen? Je kunt energie reinigen door de onderstaande tips
 
  1. Gebruik van edelstenen en wierook 
  2. Gebruik maken van de energie in de natuur zoals wandelen en voelen
  3. Mediteren of yoga kan je helpen om in je eigen energie te treden
  4. Assertief optreden en je grenzen aangeven
  5. Schrijf je gevoelens op, en wat je in vervolg zou kunnen aangeven wanneer je merkt dat er toch over je grens is heengegaan.
 

3 Gelijkgestemde groepen of mensen aantrekken

Door de wet van aantrekking en positieve affirmaties kun je ervoor zorgen dat verwachtingen verdwijnen of dat deze geen invloed hebben op hoe jij je voelt, en hoe jij denkt over jezelf, je dromen en behoeftes. Door aan de slag te gaan met de wet van aantrekking richt je je op het gedeelte wat je wenst en dat dit al aanwezig is in je leven. Benoem de zaken waar je dankbaar voor bent, schrijf deze dankbare zaken op of benoem ze in de ochtend hardop of in gedachten voor de spiegel. De wet van aantrekking is altijd om ons heen en bestaat uit energie. Hetgeen je denkt zorgt ervoor dat je dat aantrekt. Wanneer je bijvoorbeeld wenst om een eigen zaak te beginnen maar altijd beren op de weg blijft zien blokkeer je deze weg van aantrekking. De verwachtingen van anderen ebben weg door deze manier doordat je je richt op wat er wel aanwezig is in je leven en dat je het vertrouwen legt in het hogere, het universum. Daarnaast kun je je aansluiten bij gelijkgestemde groepen door deze energie te versterken. De essentie ligt binnenin jezelf, en vanuit je natuur weet jij wat goed voor je is en waar je kwaliteiten liggen. Op deze manier kun je verwachtingen loslaten en het vertrouwen terug vinden in jezelf!
 

loslaten van verwachtingen
Antwoord op je levensvragen

Wil je meer inzichten in je leven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

 
Datum: 01-04-'24

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten