Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

7 manieren om met je woede om te gaan

We hebben allemaal weleens dat we een bepaalde woede ervaren. Of dit nou komt door een relatie break-up, familieproblemen of andere zaken die spelen op het werk. Er ontstaat dan een disbalans tussen actie en reactie.

 
Wanneer je vaker je woede of frustraties gaat afreageren op anderen kun je je schuldig voelen. Wat kun je doen om je woede te gaan reguleren? We kijken dan eerst naar de oorzaak, want de woede die je ervaart komt ergens vandaan. 

 

3 vaak voorkomende tekenen die zorgen voor woede

Er zijn kenmerken die je vaak terugziet bij mensen die last hebben van woede uitbarstingen. Los van vrouwelijke hormonen, of plotselinge andere veranderingen zoals ziekte zijn deze 3 zaken veel voorkomend bij woede. 
  1. Je gaat te vaak over je eigen grenzen
  2. Je hebt minder of geen nachtrust
  3. Je voelt je alleen of ongehoord
 

Hoe kun je je woede gaan leren reguleren?

Door woede te kunnen reguleren is het belangrijk om te weten waarom je die woede ervaart. Woede ontstaat namelijk niet zomaar en is een lichamelijke en geestelijke reactie op iets wat je onprettig vindt. Wanneer onprettige situaties zich opstapelen en je je machteloos voelt kan er een woedeaanval ontstaan. Stel je voor dat je te vaak over je eigen grenzen gaat, en weinig tot geen tijd hebt voor jezelf. Je raakt hierdoor overprikkelt, oververmoeid doordat je jezelf als het ware gedeeltelijk verwaarloosd. Je krijgt hierdoor een korter lontje, zeker wanneer dit al langere tijd speelt. Het ontstaan van een woedeaanval is dan dichterbij dan je denkt. In dit voorbeeld is het dus belangrijk dat je meer tijd gaat spenderen aan jezelf, voor jezelf. In het kader van zelfliefde. Je kunt kleine momenten in de dag nemen om even bij te tanken. Praat met iemand die je vertrouwt, of schrijf je gevoelens op. Doe even helemaal niets wat je normaal allemaal zou moeten doen, maar probeer volledig te ontspannen. Dit blijkt in de praktijk lastig, maar oefening baart kunst. 
 
 

7 Manieren om met je woede te leren omgaan

Breng altijd eerst in kaart waarom je last hebt van woede. Wanneer je dit weet kun je hier pas écht mee aan de slag gaan. Tenslotte is er verandering nodig in je eigen patronen om tot een evenwichtiger en gelukkiger leven te komen.

  1. Slaap voldoende (8 uur per dag)
  2. Neem tijd voor jezelf (hoe klein dan ook)
  3. Praat over je gevoelens of schrijf deze op
  4. Zorg ervoor dat wanneer je overprikkelt bent je even afstand neemt
  5. Ga niet te vaak over je eigen grenzen om een ander te pleasen
  6. Meditatie of yoga zorgt voor ontspanning
  7. Bewegen of sporten zal je mentaal en fysiek sterker maken (ook een uitlaatklep)
 

Stress veroorzaakt meer woede

Wanneer je continue onder spanning staat bijvoorbeeld door je dagelijkse leven (weinig ondersteuning) of doordat je financiën of huis niet op orde zijn ontstaat er stress. Een belangrijk onderdeel van woede en frustratie problemen is leven onder spanning. Als je continue gebukt gaat onder spanning en zorgen zal je dit ook moeten gaan aanpakken. Bijvoorbeeld in kleine stappen orde creëren in je financiën of huishouden. Vraag hierbij zeker ondersteuning of hulp van anderen. Wanneer er geen hulp is, probeer het dan in kleine stappen te plannen. Je levensstijl omgooien is vooral je gedachten positief te leren gebruiken. Mediteren kan je in eerste instantie helpen om meer rust in je geest te creëren. 
 

woede
Krijg antwoord en inzicht op jouw levensvragen

Wil je meer inzichten in het heden, of toekomst?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw (levens)vragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 01-06-'24

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten