Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

De drie liefdes in je leven

Een mensenleven bestaat vaak uit drie grote liefdes. Maar elke liefde in je leven heeft een betekenis! ''We accept the love we think we deserve''

 
Liefde is iets unieks wat je samen kunt delen. Liefde is eigenlijk niet uit ons leven te denken. Als mens hebben we genegenheid en liefde nodig. Sommige mensen komen hun ware liefde al op jongere leeftijd tegen. Andere mensen komen de ware pas later tegen. Wanneer je kijkt naar verschillende liefdes fases in een menselijk leven komen de meeste mensen op drie liefdes uit. De eerste liefde is vaak overweldigend. Bij de eerste liefde voel je je gelukkig, alsof alles precies is wat het moet zijn. Een soort droom die uitkomt. Bij de tweede liefde leer je vaak meer over jezelf, wat jij wilt in het leven en welke eigenschappen je hebt binnen een relatie. De derde liefde is vaak geen opvulling meer maar zal juist een aanvulling zijn. In deze liefde voel je je samen meer één. 

 

De eerste liefde

De allereerste liefde in een mensenleven vindt vaak plaats in zijn of haar jeugd. Deze liefde kenmerkt zich vaak als de ‘ware’ liefde in die periode. Je kunt echt het gevoel hebben dat dit je ware liefde is waar je voor altijd mee samen blijft. In die periode maak je al plannen voor de toekomst, of leef je juist samen onbevangen. Je geniet van elkaar en van het leven. Vaak doe je samen de eerste ervaringen op, bijvoorbeeld op intiem gebied. Ondanks dat het zo écht voelt, ben je hier nog in je leven aan het ontdekken wat je wilt in het leven, maar ook wie jij zelf bent en waar je voor staat. Waardoor er uiteindelijk vaak een soort scheiding plaats vindt in gelijkgestemdheid. Ondanks gelijkgestemdheid in het begin meer aanwezig is geweest, zie je dat de wegen vaker scheiden bij de eerste liefde.   
 
 

De tweede liefde

Bij de tweede liefde in je leven heb je vaak al meer ervaring opgedaan, en weet je iets beter wat je wilt. Toch ontdek je in elkaar ook sneller aspecten zoals eigenschappen die je wellicht minder leuk vindt. De tweede liefde kenmerkt zich vaker in een mensenleven als de ‘moeilijkere’ liefde. Dat wil zeggen dat er in deze relatie zich vaak meer obstakels voordoen. Bijvoorbeeld doordat je beide geneigd bent om later in de relatie minder compromissen te sluiten. Normen en waarden die wellicht meer uiteen liggen dan je in eerste instantie dacht. Door deze liefde leer je jezelf op waarde schatten, weet je wat je wel en niet wenst in een relatie. Hier groeit je zelfliefde, en zelfkennis waardoor je spiritueel ook bewuster bent geworden van wat je verlangt in je leven.  
 
 

De derde liefde

Bij de 3e liefde in je leven ken je je eigenwaarde en heb je ook al heel wat ‘potentiële’ kandidaten afgewezen. Je weet wat je wel en niet wilt waardoor je gelijkgestemde mensen aantrekt. Bij de derde liefde kun je je euforisch voelen. Je kunt in deze liefde je soulmate of tweelingziel zelfs vinden. Een spirituele en fysieke connectie is vaak iets wat de derde liefde kenmerkt. Het voelt als thuiskomen. In deze fase wilt het niet zeggen dat je niet meer verder ontdekt of groeit samen, maar er is sprake van gelijkgestemdheid, bewustzijn, en wederzijds respect. De derde liefde is vaak in een menselijk leven de échte ware liefde.

 

Spirituele connectie in de liefde

Wanneer weet je nou écht dat je samen een spirituele connectie hebt? Een spirituele connectie in een relatie kenmerkt zich in een gevoel van thuiskomen bij elkaar. Een gevoel van wederzijds respect, waardering, en een veilig gevoel bij elkaar hebben. Je kunt met elkaar praten over gevoeligere onderwerpen en empathie voert de boventoon. Je voelt elkaar aan en kan in sommige gevallen elkaars zinnen ook aanvullen. Wanneer één van de partners bijvoorbeeld meer ruimte nodig heeft in de relatie zal de ander dit aanvoelen en ook kunnen bieden zonder jaloezie. Een spirituele connectie houdt eigenlijk in dat de relatie vrij is om te groeien, maar de partners individueel ook elkaar de ruimte bieden. 
 

Gebroken hart helen

Wanneer je een gebroken hart hebt voelt dit vaak alsof er geen nieuw begin meer mogelijk is. Het verdriet van een gebroken hart kan ervoor zorgen dat je niet meer weet wat je moet doen, of dat je nergens geen zin meer in hebt. Een gebroken hart komt helaas vaak voor, maar geeft ook veel inzicht in jezelf. Het helen van een gebroken hart zorgt ervoor dat je bewuster met jezelf aan de slag gaat. Uiteindelijk groei je van een gebroken hart. Wanneer je een gebroken hart hebt is het ondernemen van leuke dingen heel belangrijk. Praat met iemand die je vertrouwt. Focus je vooral op al het moois in je leven. De liefde die je gedeeld hebt samen wordt een herinnering die je levensdoel dichterbij brengt! In energie blijft vanuit spiritueel oogpunt namelijk altijd alles bestaan. Heb je behoefte aan inzicht en eerlijke antwoorden? Onze mediums steunen jou in moeilijke tijden. Start jouw reading op onze mediumchat.
 
 

drie liefdes in je leven
Inzichten in je liefdesleven

Wil je meer inzichten in je relatie of liefdesleven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 01-07-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten