Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Eenvoudig leven

Een eenvoudig leven leiden maakt veel mensen juist gelukkiger. Het blijkt dus dat we al die luxe helemaal niet nodig hebben. Wanneer we gebalanceerd eten, slapen en leven creëren we een hoger bewustzijn wat ervoor zorgt dat we de kleine dingen in het leven meer waarderen, en onze eigen volledige potentie kunnen benutten.

Met een eenvoudig leven bedoelen we minimalistisch leven. Dat wil zeggen dat je je focust op hetgeen je écht nodig hebt om te leven. Dure merkkleding heb je bijvoorbeeld niet nodig. Om je warm te houden heb je slechts kleding nodig die effectief is. Met een eenvoudig leven ben je meestal gelukkiger, en kom je meer in contact met de essentie van jezelf, wie jij bent en waar je voor staat. Een eenvoudig leven kan ook betekenen dat je jezelf terugtrekt van alles wat verwacht wordt, maar alleen je richt op hetgeen wat écht noodzakelijk is. 


 

Hoe vereenvoudig ik mijn leven?

Je kunt je leven op verschillende manieren vereenvoudigen. Door bijvoorbeeld de auto in te ruilen voor de fiets. Daarnaast kun je dure merkkleding gaan laten liggen door een nieuwe bewuste mindset aan te nemen. Merkkleding wordt veelal gekocht om een bepaalde uitstraling ook wel aanzicht genoemd te verkrijgen. Je kunt je financiën op orde gaan brengen door bijvoorbeeld eens goed te gaan kijken welke abonnementen je op dit moment hebt, en of ze wel écht nodig zijn. Hierdoor kun je flink kosten besparen, en vereenvoudig je jouw leven, waardoor je bewuster gaat worden en leven.


 

Zet de zaken op een rij

Om een eenvoudig leven te gaan leiden, kun je verschillende aspecten toepassen. We adviseren om elk aspect hieronder nauwkeurig te bekijken om je leven te vereenvoudigen. Elk aspect heeft namelijk een aandeel in je leven en hoe je richting jezelf, anderen en de wereld, jouw leven kijkt. 
  1. Financien (balans)
  2. Mindset (wat heb ik écht nodig)
  3. Fysiek (meer bewegen)
  4. Elektronica vermijden (mobiel, televisie, radio minderen)
  5. Spiritualiteit (yoga, mediteren, hoger bewust worden)
  6. Levensdoel (wensen, verlangens, dromen in kaart brengen)
  7. Mensen/Situaties (schrap wat niet bij je past, en niet langer dient)
 
 

Meer vrije tijd: een gelukkiger leven

Wanneer je meer vrije tijd hebt voor jezelf en de mensen die je lief hebt creëer je meer geluk. Door een eenvoudig leven te gaan leiden kunnen zaken die je al langer onderdrukt ruimte krijgen waardoor je dus meer bewust wordt van wat je dromen of verlangens zijn. Hierdoor richt je je meer op de kern en kun je bewust aan de slag gaan om je wensen te realiseren. Bijvoorbeeld een wereldreis maken, of verblijven of wonen in een Tiny house. Je wensen kunnen ook ergens anders liggen door bijvoorbeeld meer vanuit huis te werken, en hierdoor je 9/5 baan te verlaten. Wat jouw verlangen ook is, door een eenvoudig leven te gaan leiden zul je jezelf meer gaan richten op jouw dromen en verlangens, en hier ook meer tijd voor hebben om ze te realiseren.


 

Eenzaamheid of alleen zijn

Wanneer je een eenvoudig leven leidt kan dit voor sommige overkomen als teruggetrokken, of eenzaam. Ook kun je in het begin zelf te maken hebben met eenzame gevoelens. Dit heeft ook te maken met je bewustzijn dat je creëert zaken zoals wat je voelt, en denkt. Je kunt door tijd alleen te spenderen erachter komen dat het leven wat je leidde helemaal niet bij je gepast heeft maar aangeleerd gedrag is. De maatschappij beweegt heel snel, en op jonge leeftijd wordt er veel van ons verwacht. Door een eenvoudige levensstijl kom je weer tot jezelf. Je zal uiteindelijk de eenzame gevoelens vervangen door gelukkig alleen te kunnen zijn. Je kunt hierdoor leren je eigenwaarde te verhogen, en minder waarde te hechten aan wat andere mensen van je levensstijl of denken vinden. Omring je met gelijkgestemde, die begrip hebben en ondersteuning kunnen bieden. Mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor staan onze spirituele coaches voor je klaar met eerlijke inzichten.
 

eenvoudig leven
Inzichten en antwoorden op jouw vragen

Wil je meer inzichten in je leven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

» Feng ShuiDatum: 10-07-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten