Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Relatiebreuk? 7 manieren om hiermee om te gaan

Wanneer je relatie over is en je alleen verder moet kan dit heel zwaar vallen. Ook wanneer jij zelf de persoon bent die de relatie heeft beëindigd. Een relatiebreuk zorgt voor intense emoties, en in sommige gevallen kun je er zelfs depressieve gevoelens aan over houden

Vaak stellen mensen zich diepere emotionele vragen af bijvoorbeeld “Hoe heeft het zo ver kunnen komen?” Of “Waarom heb ik dit niet eerder gezien?” Daarnaast heb je vaak te maken met onzekere gevoelens over de toekomst. Een relatiebreuk wordt vaak ervaren als negatief ondanks er vanuit een spiritueel oogpunt juist vaak een bijzondere en belangrijke levensles uit gehaald kan worden. 

 

Relatiebreuk verdriet

Het intense verdriet is vaak heel moeilijk te verwerken. Het is dan ook belangrijk om je gevoelens te uiten en er juist mee aan de slag te gaan. Veel mensen zoeken juist afleiding, terwijl het naar binnen keren juist een belangrijk aspect is. Vanuit de essentie vind je antwoorden en inzichten die je juist nodig hebt om de relatiebreak anders te gaan zien. Een relatiebreuk geeft namelijk ook een nieuw begin weer. In sommige gevallen heb je het gevoel nooit meer van een ander zo te kunnen houden zoals je van je ex-partner hebt gehouden, maar dat is niet per definitie slecht. Hetgeen je nog niet kent, en op dit moment niet toelaat zegt niets over de verdere ontwikkelingen op zowel persoonlijk – als liefdesgebied.

 

Relatiebreuk door beschadiging van vertrouwen

Wanneer je een relatiebreuk doormaakt door het schenden van vertrouwen is dit wellicht één van de meest pijnlijke relatiebreuken aangezien je dit niet ziet aankomen. Een rollercoaster aan emoties vindt plaats en het enige wat je kunt doen is accepteren. Echter roept het beschadigen van vertrouwen veel diepere vragen op. Ook kun je hierbij gaan twijfelen of de ander wel oprecht met je is geweest en of je niet al die tijd al in een leugen geloofd hebt. In dit geval is jezelf terugvinden enorm belangrijk, en dat kost tijd. Het vertrouwen wat beschadigd is kun je zelf helen door acceptatie, zelfliefde en waardering. Hetgeen de ander op dat vlak dan heeft beschadigd.

 

7 Manieren om over een relatiebreuk heen te komen

Een relatiebreuk heeft tijd nodig om te helen, echter zijn er wel wat handige tips die je kunt toepassen om je te richten op helen, vernieuwing, acceptatie en zelfliefde.

  1. Breng veranderingen aan in je leefgewoonte (sport, hobby, routine verandering)
  2. Start met positieve affirmaties richting jezelf (zelfliefde)
  3. Schrijf je gevoelens op in een dagboek/ praat met iemand die je vertrouwt 
  4. Zoek afleiding om jezelf te blijven motiveren
  5. Schrijf doelen op en werk elke dag aan 1 doel
  6. Treed uit je comfortzone en zorg voor actie of spanning
  7. Balans, regelmaat en reinheid is een prioriteit (huis, mentale – en fysieke gezondheid)
 
 

Levensles achter een relatiebreuk

Ondanks deze bovenstaande tips kun je het gevoel hebben dat je maar langzaam progressie maakt. En clichés zoals: het kost tijd vallen je zwaarder dan je denkt. Door beroep te doen op je doorzettingsvermogen en je te richten op de levensles achter deze relatie en daarmee ook de relatiebreuk kom je tot de kern en kun je elke dag een stukje verlichting ervaren. Vraag de engelen ook om je te steunen door dit op te schrijven, of hardop uit te spreken. De laatste tip, en wellicht ook voor sommige mensen die door een relatiebreuk gaan de moeilijkste: schrijf op waar je je ex-partner dankbaar voor bent en wat het je tot nu toe aan inzichten heeft opgeleverd. Hiermee verhoog je je eigen energie trilling en richt je jezelf op manifestatie. Daarnaast richt je hiermee ook op acceptatie, liefde, erkenning en heling. De levensles achter een relatiebreuk is vaak zelfontwikkeling, eigen waarde leren herkennen, bepaalde aspecten afronden die een belangrijke rol in je leven hebben gespeeld, jeugdtrauma's afronden etc, dichter tot je eigen kern te komen en daarmee je doelen en levenslessen af te ronden op een bepaald niveau. 
 

relatiebreuk verwerken
Krijg inzichten op jouw liefdesvragen

Wil je meer inzichten in je liefdesleven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw liefdesvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 01-12-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten