Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Vertrouwen vergroten met deze 5 tips

Het vertrouwen in jezelf, het leven of in anderen terugwinnen? Het kan lastig zijn wanneer je vol schuldgevoelens, verdriet of andere emoties zit. Een nieuwe fase of een les afronden kan hierin veel moeilijkheden veroorzaken. Deze 5 tips helpen je op weg!

Wanneer iemand je vertrouwen heeft beschadigd in het verleden is het lastig om soms terug te komen in je eigen kracht. Misschien herken je jezelf niet meer door een nare of negatieve ervaring. Wanneer je in een put beland bent en je graag je vertrouwen terug wilt winnen in het leven of in je eigen kunnen kan dit soms een hele opgave zijn. Waar begin je en waar moet je eigenlijk rekening mee houden? Je kunt je eenzaam of raar voelen, in dit blog delen we tips waar je tegen aanloopt wanneer je in een transformatie zit.

 

Transformatie door een ervaring

Wanneer je je vertrouwen verliest in jezelf, in een persoon of zelfs in de toekomst kan het als een last voelen. Normale zaken kunnen een opgave worden waardoor je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. We beginnen eigenlijk altijd met de kern. Dat houdt in dat je de ervaring niet meer als negatief gaat zien. Ondanks je er nare gevoelens aan over hebt gehouden. Bij elke ervaring die we als negatief ervaren gaat er een nieuwe deur open die voor mogelijkheden zorgt. Positieve wendingen, en vernieuwing zitten verborgen in nare of vervelende ervaringen. Wanneer iemand je vertrouwen heeft beschadigd zorgt dit ervoor dat je meer in je eigen kracht kunt gaan staan. Door de negatieve emoties die je eraan over houdt is dit vaker minder zichtbaar waardoor we ons focussen op de negatieve aspecten die het ons heeft gebracht. Uiteindelijk is het een transformatie naar het nieuwe.
 
 

Met deze 5 tips kom je verder in je vernieuwde vertrouwen

Door jezelf ontvankelijk op te stellen richting de positieve aspecten die deze ‘les’ met zich mee hebben gebracht draai je als het ware je eigen denken om. Onze geest heeft veel verborgen krachten. Door anders te gaan denken en je leven aan te passen (hoe klein dan ook) stimuleer je nieuw vertrouwen.
 
1. Bedenk dat elke situatie een zegening met zich meedraagt.
2. Geef jezelf de ruimte om een ‘fout’ of ‘les’ door te gaan
3. Forceer niets, en laat je emoties toe. Praat met iemand die je vertrouwt.
4. Bekijk je dagritme en schema, en verander wat niet langer meer dient
5. Bekijk je eet - en slaappatroon. Maak gezondere keuzes door meer te bewegen.

 

Actie ondernemen

Door meer te focussen op jezelf en het heft in eigen handen te nemen kun je al veel veranderingen gaan merken in je leven. Wanneer je de waarde, het vertrouwen in een ander of in een situatie legt zal je namelijk sneller teleurgesteld raken. Terwijl wanneer je je focust op het vertrouwen herstellen in jezelf, vindt er direct healing plaats. Wanneer het vertrouwen in jezelf is hersteld en je je leven hebt kunnen invullen zoals jij wenst met gelijkgestemde kun je nieuwe mensen leren vertrouwen aangezien je de transformatie dan merendeels achter de rug hebt. Onthoud dus dat wanneer iemand je vertrouwen beschadigd en dit een groot effect op je leven heeft dat het eerder een transformatie betekent in plaats van een straf. Bedank je ervaringen doordat je er sterker van wordt, en dichterbij je levensdoelen komt.
 

vertrouwen herstellen
Krijg antwoorden op je levensvragen

Ben je nieuwsgierig wat jou de aankomende tijd te wachten staat? Start een gratis kennismaking op Spiritchat.
Onze erkende mediums, paragnosten en spirituele coaches geven eerlijke antwoorden zodat jij verder kunt!

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 


Misschien is dit ook interessant voor je:
» Narcisme 
» Gaslighting
Datum: 10-06-'24

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten