Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Waarom spirituele self care zo belangrijk is

Onder self care vallen verschillende noemers. Maar om écht tot jezelf te komen is je geest een belangrijk onderdeel! Om erachter te komen hoe je in het leven staat, is spirituele self care enorm belangrijk. Wat drijft je, en wat verlang je in het leven?

Self care is enorm belangrijk om gemotiveerd te blijven als mens, en om je eigen verlangens en behoeftes te voldoen. Self care is het daadwerkelijk zorgen voor jezelf. Hoe eenvoudig het ook klinkt, veel mensen vergeten om voor hun zelf zorg te dragen. Spirituele selfcare houdt in dat je naar je emoties en ingevingen leert luisteren, en je eigen grenzen leert respecteren! Maar hoe doe je dat eigenlijk? We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

 

Spirituele self care tips

Wat kun je doen om je self care op spiritueel gebied te stimuleren? Er zijn verschillende zaken die je helpen om je spirituele selfcare te bevorderen. Bijvoorbeeld mediteren of yoga. Ook het openen en het reinigen van chakra’s behoort tot je spirituele selfcare. Maar zoals je bijvoorbeeld een self care skin routine elke avond kunt toepassen hoe doe je dit dan op spiritueel gebied? Maak elke ochtend tijd om je dankbaarheid te uiten. Schrijf het bijvoorbeeld op in een bullet journal. Daarnaast kun je elke dag tijd maken om een meditatie te volgen om zodoende meer balans en bewustzijn te creëren. Of meld je aan voor een yoga klas! 
 • Mediteren
 • Grenzen aangeven
 • Yoga beoefenen
 • Verlangens in kaart brengen
 • Tijd spenderen met jezelf
 • Affirmaties leren gebruiken
 • Energie ontdekken en omzetten in manifestatie
   
 

Self care voor je ziel

Emoties hebben we allemaal. Soms gecontroleerd, en soms ongecontroleerd. Spirituele self care houdt in dat je jezelf bezighoudt met het evenwicht in je geest en lichaam. Door jezelf bewust te worden van dat alles uit energie bestaat kun je jouw dromen en verlangens ook manifesteren. Het bewust worden van je eigen emoties en welke rol jij in jouw leven speelt, en natuurlijk de rol die je aanneemt in de levens van de mensen om je heen. Daarnaast kun je bekijken welke invloeden er nu spelen in jouw leven die bepaalde emoties oproepen. Dit kunnen positieve emoties zijn, maar uiteraard kunnen dit ook negatieve emoties zijn. Door dit te leren te begrijpen en te accepteren kun je eventueel gewenste veranderingen gemakkelijker toepassen. 

 

Chaotisch leven zorgt voor verwarring

We leven soms langs onszelf heen door alle drukte en verwachtingen in ons dagelijkse leven. Je basis, je essentie wordt dan eigenlijk verstoord. Hierdoor ontstaat er een disbalans in wat je écht nodig hebt, wat je graag wilt, welke verwachtingen er zijn, en welke verantwoordingen (druk) je op je schouders meedraagt. Soms werkt iets niet meer, wat we maar niet weten te doorbreken. Door spirituele self care toe te passen kunnen je echte gevoelens gehoor krijgen waardoor je weer richting kunt geven in jouw leven. Wanneer je op dit moment in je leven veel te maken hebt met angstgevoelens ben je wellicht al te lang doorgegaan, en heb je bepaalde signalen gemist. Door terug naar je eigen kern te gaan kun je weer balans verkrijgen. Hieronder staan een aantal voorbeeld vragen die je jezelf kunt stellen om weer inzicht te krijgen in jezelf.
 
 1. Wat vind ik belangrijk in het leven?
 2. Sluiten de mensen die ik liefheb aan in mijn huidige leven (normen en waarden etc.)
 3. Wat is mijn verlangen of droom?
 4. Heb ik deze kunnen realiseren, of wat houdt mij tegen?
 5. Welke stap kan ik vandaag zetten om mijn wens/droom te verwezenlijken?
 6. Waar heb ik op dit moment behoefte aan?
 7. Welke stappen moet ik zetten om gehoor te geven aan mijn behoefte?
 8. Geef ik op tijd mijn grenzen aan?
 9. Wat kan ik doen om mijn grenzen beter aan te geven?
 
 

Ruimte om te ontdekken

Om meer bewustzijn te creëren zal je jezelf de tijd moeten geven om jezelf te (her)ontdekken. Niet alles wat we op dit moment voelen past nog bij ons. Het is belangrijk om bijvoorbeeld te kijken welke onzekerheden en ervaringen vanuit het verleden hedendaags nog een rol spelen en wellicht zelfs een belemmering vormen. Door emoties niet langer te onderdrukken en jezelf enkele kern vragen te stellen kom je vaak al tot een inzicht. 

 

Leren luisteren naar je ingevingen behoort tot self care

Self care is ook leren luisteren naar je ingevingen. Maar wat zijn ingevingen nou eigenlijk? Ingevingen zijn een sterk weten of voelen vanuit je onderbewuste. Dit kan zich uiten in een voorgevoel. Door bijvoorbeeld al langer met een gevoel rond te lopen dat het werk wat je doet niet meer passend is of niet zal gaan aanhouden, ondanks het prima verdiend en verder leuk is om te doen. Het kan zijn dat je door onzekerheid niet die belangrijke stap in je leven durft te maken. Bijvoorbeeld omdat invloeden van buitenaf je aangeven dat je door deze baan juist zekerheid hebt. Door bepaalde invloeden van buitenaf, en aangeleerd gedrag of patronen kunnen we onszelf limiteren om bepaalde zielenlessen af te ronden. Hierdoor kun je een gevoel van vastzitten ervaren. Dit is daarom ook één van de redenen dat luisteren naar je voorgevoel uiterst belangrijk is in het kader van self care. 
 

self care voor je geest
Antwoord op je levensvragen

Wil je meer inzichten in je leven?
Onze mediums en paragnosten geven eerlijk antwoord op jouw levensvragen.
Start een gratis proefchat geheel vrijblijvend met ervaren coaches.

Erkende mediums
Gratis gesprekverslag
Gratis proefchat
Gratis registeren  ⟶ 

Start jouw reading ⟶ 

 
 

Dit vind je vast ook interessant:

Datum: 02-08-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten