Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Feng shui

» Feng shui

Feng betekent wind en shui betekent water. Feng shui is een al 3000 jaar oude filosofie vanuit de Chinese cultuur. Feng shui is een evenwichtige energie creëren. Doormiddel van organische vormen. Wanneer er een bepaalde inrichting in een huis is, kan dit je geluk versterken en de harmonie vergroten, maar juist ook negatief uitpakken. Fen shui gebruiken zorgt ervoor dat je meer geluk en harmonie ervaart. Feng shui zorgt ervoor dat tegengestelde met elkaar in balans kunnen komen en hierdoor een positieve werking hebben op ons gestel.

 

Positieve energie creëren

Wanneer je je in je huis onprettig voelt door bijvoorbeeld te veel spullen die ervoor zorgen dat je onrustig raakt is het goed om met feng shui aan de slag te gaan. Ruim zaken op die niet langer dienen. Spullen een eigen plek geven kan je helpen om meer rust te creëren. Begin in je voortuin. Hoe staat het hiermee? Is alles nog heel, of heeft je tuin een opknapbeurt nodig? Hoe meer aandacht je besteed aan je ‘leven’ en hetgeen eromheen hoe meer de positieve energie kan gaan stromen. Denk bijvoorbeeld ook aan je voordeur! Daar waar iedereen doorheen komt, en energie meebrengt. Wat straalt jouw voordeur uit? Maar bedenk ook goed wie jij door de voordeur heen laat gaan, heb jij een goed gevoel bij die mensen?

 

Feng shui in je interieur 

feng-shui toepassen
Fen shui is eigenlijk opruimen wat er niet meer hoort of past. Heb je bijvoorbeeld veel rondslingerende spullen in je huis? Zorg ervoor dat je deze opbergt in mooie dozen. Gooi weg wat echt kapot is, of niet meer nodig is. Of nog beter gezegd: geef de spullen weg aan een ander die ze kan gebruiken. Dit geld eigenlijk voor elk onderdeel in je huis. Begin dus eerst bij de entree, en werk vanuit daar door het hele huis heen. Vergeet zeker je keuken niet! Hoe kun je hier de energie verbeteren? Bekijk bijvoorbeeld of je keuken toe is aan een opknapbeurt! 
 
  • Zorg ervoor dat de voordeur in goede staat is
  • Bekijk de gang en maak aanpassingen 
  • Zorg ervoor dat er geen losse voorwerpen ronddwalen
  • Ruim je keuken op en maak eventueel aanpassingen
  • Werk met positieve kleuren, en maak gebruik van ronde vormen
  • Maak gebruik van aardse kleuren voor een rustige sfeer
  • Plaats planten voor balans
 
 

Slaapkamer feng shui toepassen

In je slaapkamer feng shui toepassen is eigenlijk vrij simpel. Plaats geen grote spiegels in je kamer en verwijder elektronica. Neem dus niet je mobiel mee naar bed, en plaats geen televisie op je kamer. Wanneer je dit wel doet, zorg er dan voor dat deze niet recht tegenover de deur van de slaapkamer is, en leg je mobiel niet in je bed! Dit wordt afgeraden om de energie stroming vrij te laten. Om feng shui volledig toe te passen in je kamer is het goed te kijken naar de voorwerpen en meubels die je plaatst. Ronde voorwerpen of meubels trekken voorspoed en geluk aan volgens de feng shui. 

 

Eenvoud

Feng shui draait dus merendeels ook om eenvoud. Als je je in je eigen huis minder ‘thuis’ voelt, en liever bij anderen tijd spendeert omdat je daar wel een rustig en gebalanceerd gevoel bij hebt is het goed om met deze tips aan de slag te gaan. Door een mooie vaas met bloemen neer te zetten en je te richten op positieve zaken zoals gezonde voeding en een fijn, warm interieur kom je al sneller bij het gewenste resultaat. 

 

Antwoord op levensvragen?

Ben je nieuwsgierig naar wat jou te wachten staat?
Erkende mediums en paragnosten staan voor je klaar.
Start jouw reading ⟶ 

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten