Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Wat is de spirituele betekenis van de kleur groen

De kleur groen staat voor natuur, rust en spiritualiteit. De kleur groen is inspirerend en geeft ontspanning, en wordt ook gezien als goedaardig. De kleur groen is niet alleen inspirerend maar heeft ook een krachtige werking op creativiteit. Welke psychologische en spirituele betekenis heeft de kleur groen?

 

Psychologische betekenis van de kleur groen

Kleuren zijn meer dan een keuze die je maakt. Kleuren hebben een betekenis en een impact op ons gevoel of humeur. Kleuren kunnen dus een positief of negatief effect hebben op mensen of situaties. Informatie die we verwerken staan in verbinding met kleuren en hun betekenis. De kleur groen wordt vaak geassocieerd met natuur en creativiteit.  De kleur groen staat ook wel voor vitaliteit en spiritualiteit. De psychologische betekenis van de kleur groen is goedaardig, vriendelijkheid, rust  De kleur groen biedt inspiratie en mensen die veel de kleur groen om zich heen hebben zijn daadkrachtig en in evenwicht.
 
 
 

Kleuren en de spirituele betekenis

Kleuren hebben naast een psychologische betekenis ook een spirituele betekenis. Het kan voorkomen dat je ineens veel de kleur groen ziet in jouw leven, maar wat is de betekenis erachter? De kleur groen geeft aan dat je de buitenwereld meer mag laten zien wie jij daadwerkelijk bent. De kleur groen staat spiritueel gezien voor een dierenvriend, iemand die denkt aan het milieu, en zich bezighoudt met gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. De kleur groen vergroot je bewustzijn. In het verkeer wordt de kleur groen geassocieerd met positief en bij een groen stoplicht mag je doorrijden. Groen wordt vaak gebruikt voor websites en is een rustgevende kleur die je tot actie over laat gaan. 
 
 
 

Wat zeggen kleuren over mij?

Ben je nieuwsgierig wat de kleuren die je draagt of in jouw leven over jou vertellen? Onze specialisten kunnen je meer vertellen over de spirituele betekenis van kleuren in jouw leven. Heb je vragen over de liefde, werk of carrière? Start jouw persoonlijke reading en ontvang eerlijke inzichten.
 
 
 

Kleur groen positief


Hieronder staan de positieve eigenschappen die aan de kleur groen worden gegeven opgesomd. 
 
Natuur
Dierenvriend
Spiritualiteit
Creativiteit
Vriendelijkheid
Behulpzaam
Bewustzijn
 
 
 

Kleur groen negatief


Hieronder staan de negatieve eigenschappen die aan de kleur groen worden gegeven opgesomd. 
 
Te veel visie gericht op eigen doel
Twijfelend
Overdaad
Overweldigend
Sceptisch
Kritisch
 
 

Kleuren interpretatie

Door de kleur groen te dragen kun je jezelf en je creatieve energie versterken. De kleur groen kan je helpen om positiever naar jezelf en anderen te kijken. Kleuren interpreteren en toevoegen aan je leven is afhankelijk van de situatie en hoe jij je voelt. Ben je uit balans, dan kan bijvoorbeeld de kleur blauw balans bieden. Zo heeft de kleur rood een sterke werking op je passies.
 
 
 

Ingevingen en inspiratie

Kleuren kunnen bepaalde inzichten en ingevingen versterken. Welk gevoel geeft jou een bepaalde kleur. Afhankelijk van je situatie en je gevoel kan dit heel anders zijn dan de kleur in eerste instantie wordt toegeschreven. Spiritueel gezien zijn kleuren namelijk een stemming, die veranderlijk kan zijn. Kleuren kunnen je inspireren, maar ook demotiveren. Neem de tijd om te voelen welke kleur bij jou past. Dit kun je ook goed toepassen bij het uitzoeken van edelstenen. Edelstenen hebben een kleur die je aantrekt, afhankelijk in welke mood je zit, en wat je energie op dat moment nodig heeft.
 
 
 

Healing van kleuren

Ben je benieuwd welke kleuren jou nu kunnen bijstaan in jouw proces? Wil je meer weten over welke kleuren een healing proces kunnen versterken? Onze specialisten waaronder HSP-coaches, Life coaches, chakra coaches en mediums staan voor je klaar om je te voorzien van eerlijke en duidelijke inzichten.  



Lees meer over de 5 basiskleuren en hun betekenis

» betekenis kleur rood
» betekenis kleur geel
» betekenis kleur blauw
» betekenis kleur groen
» betekenis kleur paars 



Datum: 23-01-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten