Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Wat is de spirituele betekenis van de kleur blauw

De kleur blauw staat vaak voor rust en inspiratie. De kleur blauw haalt onrust vaak weg, waardoor je je beter voelt bent. De kleur blauw staat voor wijsheid en doelgericht zijn. Welke psychologische en spirituele betekenis heeft de kleur blauw?


Psychologische betekenis van de kleur Blauw

Kleuren zijn meer dan een keuze die je maakt. Kleuren hebben een betekenis en een impact op ons gevoel of humeur. Kleuren kunnen dus een positief of negatief effect hebben op mensen of situaties. Informatie die we verwerken staan in verbinding met kleuren en hun betekenis. De kleur blauw wordt vaak geassocieerd met zuiverheid en staat bekend als een hemelse kleur. Als we naar de lucht kijken is deze blauw, en geeft ons inspiratie. De kleur Blauw wordt geassocieerd met rust. De kleur blauw staat ook voor evenwicht. De psychologische betekenis van de kleur blauw is reinheid, en rust. Balans is een sleutelwoord van de kleur blauw. De kleur blauw versterkt spiritualiteit.
 
 
 

Kleuren en de spirituele betekenis

Kleuren hebben naast een psychologische betekenis ook een spirituele betekenis. Het kan voorkomen dat je ineens veel de kleur blauw ziet in jouw leven, maar wat is de betekenis erachter? De kleur blauw geeft aan dat je meer met je spiritualiteit mag doen. De kleur blauw vergroot bewustwording. Zie je veel de kleur blauw? Dan geeft deze kleur aan dat je zintuigen op scherp staan. Met de kleur blauw kun je je intuïtie versterken. 
 
 
 

Wat zeggen kleuren over mij?

Ben je nieuwsgierig wat de kleuren die je draagt of in jouw leven over jou vertellen? Onze specialisten kunnen je meer vertellen over de spirituele betekenis van kleuren in jouw leven. Heb je vragen over de liefde, werk of carrière? Start jouw persoonlijke reading en ontvang eerlijke inzichten.
 
 
 

Kleur blauw positief

Hieronder staan de positieve eigenschappen die aan de kleur blauw worden gegeven opgesomd. 
 
Zuiverheid
Rust
Evenwicht
Hemels
Creativiteit
Spontaniteit
Spiritualiteit
 
 

Kleur blauw negatief

Hieronder staan de negatieve eigenschappen die aan de kleur blauw worden gegeven opgesomd. 
 
Ongeduldig
Bewijsdrang
Egoïstisch 
Teruggetrokken
Sceptisch
 
 

Kleuren interpretatie

Door de kleur blauw te dragen kun je jezelf en je bewustzijn vergroten. De kleur blauw kan je helpen om inzichten te ontvangen, bijvoorbeeld wanneer je wilt veranderen of verandering wilt in bepaalde situaties of gedragsvertoningen. Wanneer je heling wilt ontvangen kan de kleur geel ondersteuning geven. Kleuren interpreteren en toevoegen aan je leven is afhankelijk van de situatie en hoe jij je voelt. Ben je gefrustreerd dan kan bijvoorbeeld de kleur wit zuiverend werken. Zo heeft de kleur rood een intense werking, en kan je passies meer naar boven halen. De kleur geel kan een genezend effect hebben.
 
 

 

Ingevingen en inspiratie

Kleuren kunnen bepaalde inzichten en ingevingen versterken. Welk gevoel geeft jou een bepaalde kleur. Afhankelijk van je situatie en je gevoel kan dit heel anders zijn dan de kleur in eerste instantie wordt toegeschreven. Spiritueel gezien zijn kleuren namelijk een stemming, die veranderlijk kan zijn. Kleuren kunnen je inspireren, maar ook demotiveren. Neem de tijd om te voelen welke kleur bij jou past. Dit kun je ook goed toepassen bij het uitzoeken van edelstenen. Edelstenen hebben een kleur die je aantrekt, afhankelijk in welke mood je zit, en wat je energie op dat moment nodig heeft.
 
 
 

Healing van kleuren

Ben je benieuwd welke kleuren jou nu kunnen bijstaan in jouw proces? Wil je meer weten over welke kleuren een healing proces kunnen versterken? Onze specialisten waaronder HSP-coaches, Life coaches, chakra coaches en mediums staan voor je klaar om je te voorzien van eerlijke en duidelijke inzichten. 



Lees meer over de 5 basiskleuren en hun betekenis

» betekenis kleur rood
» betekenis kleur geel
» betekenis kleur blauw
» betekenis kleur groen
» betekenis kleur paars 
 




Datum: 18-01-'23

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten